Reclamă

Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat verdictul privind legea pensiilor speciale și legea cumulului pensie-salariu pentru a primi lămuriri suplimentare.

Decizia finală pentru obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii de modificare a pensiilor de serviciu și a Legii privind Codul fiscal va fi pronunțată pe 2 august. În același timp, pentru obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare, decizia va fi amânată până pe 21 septembrie. Amânările au survenit din cauza necesității unor lămuriri suplimentare.

CCR a amânat decizia privind legea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a fost sesizată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în privința acestor legi, care au fost trecute de Parlament și se află în faza de control al constituționalității înainte de promulgare de către președintele Klaus Iohannis.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Simona Bucura Oprescu, a avut o întâlnire cu o delegație a Băncii Mondiale pentru a discuta despre pensii, salarizarea în sistemul bugetar și protecția socială.

Decizia CCR privind legea pensiilor speciale! Ce au hotărât magistrații din România

În cadrul discuției, s-au analizat obiectivele de reformă pentru sistemul de pensii și protecția socială, având în vedere că Legea Pensiilor este o prioritate pentru Guvernul Ciolacu.

Ministrul Muncii, întâlniri cu delegația Băncii Mondiale

De asemenea, s-a abordat subiectul salarizării în domeniul public, unde există deja trei variante de lucru, iar Banca Mondială estimează impactul bugetar al acestora. Decizia finală va fi luată de Coaliție și Comisia Europeană.

În plus, s-a subliniat importanța protecției sociale și necesitatea unei reforme pentru a asigura o protecție eficientă persoanelor vulnerabile. O altă problemă abordată a fost cea a centrelor sociale, unde se lucrează la implementarea unui nou sistem de avizare și verificare în teren.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro