Reclamă

Misiune încheiată tragic pentru pompierii din Grecia: un avion care intervenea la un incendiu s-a prăbușit. La bord erau doi pompieri.

Un avion cu pompieri s-a prăbușit în Grecia

Pompierii din Grecia, alături de echipele internaționale, luptă de mai bine de o săptămână neîncetat să stingă incendiile izbucnite în mai multe zone ale țării.  Intervenția a doi dintre aceștia s-a terminat însă tragic. Avionul la bordul căruia erau s-a prăbușit în timpul misiunii.

Este vorba despre un avion Canadaiar, care acționa în apropierea orașului Karystos, în partea de sud a insulei Evia. Presa greacă a informat că aeronava aparținea Escadronului 355 de transport tactic al Forțelor Aeriene Grecești.

Momentul impactului a fost surprins și pe video. În imagini avionul a eliberat o cantitate de apă peste un incendiu de vegetație, după care a început să piardă din înălțime și a căzut la pământ.Aapoi urmează o explozie puternică și un nor mare de fum.

Colegii pompierilor au acționat deja pentru găsirea acestora. Zona a fost survolată cu mai multe elicoptere.
Πτώση καναντέρ κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο.#ERTNews #ΕΡΤ #πυρκαγιά pic.twitter.com/J0ohmzQmMH

Cei doi pompieri aflați la bordul avionului au decedat

După incident, Guvernul de la Atena a transmis că cei doi pompieri și-au pierdut viața. Pentru ei, lupta cu incendiile devastatoare a avut un final tragic.

Ultimul val de căldură care a lovit teritoriul elen a adus temperaturi de peste 45 de grade Celsius. Mai multe focare au izbucnit atât în jurul capitalei, cât și pe insulele Rodos, Evia și Creta.

Mii de localnici au fost nevoiți să-și părăsească casele înainte să fie înghițite de flăcări. Printre cei evacuați se numără și turiști. Aceștia au primit adăpost și au fost transportați în regiuni mai sigure. Din cauza vântului, focarele se extind rapid și ard tot ce le iese în cale.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro