Reclamă

Un nou semn de circulație creează confuzie printre șoferi. Acesta este reprezentat de un triunghi și arată două autoturisme paralele, având deasupra lor două săgeți încrucișate.

Autoritățile din Spania au introdus noi indicatoare rutiere pe drumurile țării. Direcția Generală de Trafic a modernizat unele dintre marcajele existente și a adăugat indicatori necesari.

Unul dintre noile semne de circulație prezintă două mașini și săgeți încrucișate, având rolul de a avertiza asupra schimbării benzii de circulație.

Un nou semn de circulație dă bătăi de cap șoferilor

Această indicație se găsește încadrată într-un triunghi și reprezintă două autoturisme, poziționate în paralel, cu două săgeți deasupra lor care se încrucișează. Săgeata de deasupra mașinii din stânga se îndreaptă spre dreapta și invers.

Acest nou semn de circulație este amplasat în anumite zone unde există multe manevre de schimbare a direcției de mers, reprezentând o sursă de pericol în trafic, atât pentru conducătorii auto implicați, cât și pentru ceilalți participanți la trafic. Scopul acestui indicator rutier este de a preveni accidentele rutiere și de a asigura respectarea regulilor de circulație, conform informațiilor oferite de abc.es.

De ce este importantă respectarea semnelor de circulație

Din păcate, șoferii din România nu sunt învățați să fie atenți la semnele de circulație. Aceștia conduc „după ureche”, iar acest lucru duce la accidente grave. Respectarea semnelor de circulație este extrem de importantă, din mai multe motive, după cum urmează:

  • Siguranța rutieră: Semnele de circulație oferă indicații cu privire la limitele de viteză, trecerile de pietoni, sensurile unice, intersecțiile, curbele periculoase și multe alte aspecte care ajută la prevenirea accidentelor rutiere.
  • Reglementarea traficului: Aceste semne stabilesc reguli și regulamente standardizate, astfel încât toți participanții la trafic să cunoască și să respecte aceleași norme, asigurând un flux eficient al circulației.
  • Orientarea în trafic: Semnele de circulație furnizează indicații clare și direcții pentru a ajuta conducătorii auto să se orienteze pe drumuri necunoscute, asigurându-se că ajung la destinație fără a se rătăci.
  • Protecția pietonilor: Semnele de circulație oferă indicații și treceri special amenajate pentru pietoni, asigurându-le siguranța atunci când traversează străzile.
  • Informarea asupra pericolelor: Unele semne semnalizează pericole iminente, cum ar fi curbele periculoase, zonele de construcție, animalele sălbatice etc., avertizând conducătorii auto să fie vigilenți.
  • Respectarea regulilor de circulație: Prin afișarea clară a indicațiilor, semnele de circulație încurajează conducătorii auto să respecte regulile și să se comporte responsabil în trafic.

Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro