Reclamă

Coaliția de guvernare a căutat soluții rapide pentru a face economie la bugetul de stat. Pentru acest aspect, aleșii politici au decis să taie din posturile de la stat.Drept dovadă peste 200.000 de posturi de la stat urmează să fie desființate. Totuși, decizia nu vine fără urmări. Astfel, înlăturarea posturilor ar afecta beneficiile unor șefi de servicii și direcții care au subordonați acum doar pe hârtie.

Coaliția desființează peste 200.000 de posturi de la stat

Coaliția a mai convenit să renunțe la taxa pe valoare adaugată de 5%. S-ar putea introduce și taxe noi pentru voucherele de vacanță. De asemenea și pentru bonurile de masă

Modificările fiscale pe care le discută politicienii ar aduce la bugetul de stat 10 miliarde de lei. În prezent, 135 de miliarde de lei plătește statul român pentru cei aproape 1,3 milioane de angajați la stat. PSD și PNL au luat hotărârea să reducă aceste costuri. Conform acestui plan, vor fi tăiate din bugetul instituțiilor sumele alocate pentru posturile neocupate.

Intenția coaliției de guvernare este de a desființa 200.000 de posturi. Din organigrame dispar astfel multe dintre posturile de conducere. Mai ales avându-i în vedere pe cei care au funcții de conducere, dar nu și subordonați.

Aleșii politici estimează că în primă fază ar face o economie de 8 miliarde.

 „Una dintre surse poate sa fie această economie care se face în zona carburanților, a cheltuiellor cu bunuri și servicii, în zona de funcționare de bunuri și servicii”, Ionuț Stroe, purtător de cuvânt PNL.

De asemenea, politicienii vor să renunțe la TVA-ul de 5% pentru mai multe categorii de produse. De exemplu, TVA va crește de la 5 la 9% pentru cărți, bilete la muzeu, locuințe de până la 120.000 de euro. Totodată vizate sunt și alimentele bio, panouri fotovoltaice, lemnele de foc sau energia.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro