Reclamă

Montajul acoperișului și implicit a învelitorii este un pas extrem de important în construcția unei locuințe. De aceea, nu te poți ocupa chiar tu de acest lucru și nici nu poți lăsa o echipă de amatori să o facă. Ai nevoie de serviciile profesioniștilor în domeniu pentru ca rezultatul final să fie unul calitativ.

Cauți o firmă care să se ocupe de montajul acoperișului tău în București? Pentru a merge la sigur, ai putea lua legătura cu Best Acoperiș. Această firmă se poate ocupa de construcția acoperișului, dar și de amplasarea învelitorii. Însă, înainte de a lua legătura cu profesioniștii în domeniu, ți-am pregătit în rândurile ce urmează câteva informații interesante despre întreg procesul. Este bine să le cunoști căci, în cazul în care nu colaborezi cu Best Acoperiș, poți verifica dacă echipa pe care o alegi își face treaba așa cum trebuie.

Care sunt pașii necesari pentru construirea unui acoperiș?

Când vine vorba de construirea unui acoperiș, totul se desfășoară în etape, după cum urmează:

  1. Montarea bârnelor și a popilor
  2. Fixarea căpriorilor
  3. Montarea foliei anticondens
  4. Montare învelitorii pentru acoperiș
  5. Montarea sistemului pluvial

Care sunt lucrările pregătitoare pentru montarea unui acoperiș?

Ai nevoie de un acoperiș complet nou pentru locuința ta sau pur și simplu trebuie să îl recondiționezi pe cel vechi? Înainte de recondiționare, există câteva lucrări pregătitoare peste care nu poți trece, iar orice firma de acoperisuri profesionistă știe acest lucru. De ce sunt necesare aceste lucrări? Deoarece, mai întâi, acoperișul vechi sau deteriorat trebuie schimbat.

Așadar, trebuie să parcurgi următorii pași:

  • îndepărtarea tuturor țiglelor și eliminarea celor vechi, ce nu mai pot fi folosite;
  • îndepărtarea stinghiilor vechi. Cei ce se ocupă de acest pas, vor avea nevoie de o rangă pentru a putea face acest lucru;
  • curățarea căpriorilor și, la nevoie, îndepărtarea cuielor vechi rămase în bârne;
  • demontarea vechilor antene și a elementelor de fixare, acolo unde este cazul;
  • s-ar putea să fie nevoie să demontezi și vechiul coș.

Atenție! Atunci când demontezi coșul vechi, bucăți mari din acesta se pot desprinde și pot răni persoanele aflate pe schelă. Asigură-te că eviți astfel de accidente, instalând un tobogan de moloz pentru acoperișuri.

Molozul care rezultă de pe urma demolării coșurilor trebuie eliminat separat. De ce? Din cauză că se consideră că este contaminat. Este bine să te interesezi în avans despre taxele care se aplică pentru această operațiune. Ia legătura cu Best Acoperiș pentru servicii de montare acoperis și vei primi cu siguranță un cost accesibil pentru această operațiune.

De ce se montează folie anticondens pe acoperiș?

Mulți români se întreabă dacă pot trece peste acest pas atunci când își construiesc acoperișul. Răspunsul este nu și îți vom explica și de ce. Motivul pentru care se montează folie anticondens este că vaporii de apă ce migrează din casă prin structura acoperișului pot condensa pe fața interioară a țiglelor. Asta înseamnă că se formează apă și chiar gheață pe timp de iarnă.

Apa provenită din topirea gheții sau de la condensul direct al vaporilor cu suprafața rece a țiglei vor picura pe folia anticondens. Grație acestei folii, ei se vor scurge către streașină, evitându-se astfel infiltrațiile.

Ce trebuie să știi despre sistemul de drenaj al apei?

Casa ta are nevoie de un acoperiș rezistent pentru ca apa să nu distrugă întreaga construcție. Așadar, nu subestima niciodată rolul jgheaburilor. Care este acesta? Cel de protecție pentru clădire, pereți și fundație de efectele nedorite ale apei de ploaie.

Dacă alegi să colaborezi cu o firmă profesionistă în montajul acoperișului, așa cum este Best Acoperiș, vei afla că există jgheaburi și elemente de colț potrivite pentru orice dimensiune și formă de acoperiș. De asemenea, te poți încadra în orice fel de buget.

Totuși, ce alegi? Elementele din metal sau din plastic? Cel mai bine te consulți cu firma care se ocupă de montajul acoperișului tău pentru a fi sigur că faci cea mai bună alegere.

Acestea fiind spuse, iată ce trebuie să știi, ca beneficiar, despre ce se va întâmplă la nivelul acoperișului tău atunci când încep lucrările aferente. Nu uita că dacă ești din București sau Ilfov, Best Acoperiș îți poate veni în ajutor. Doar accesează bestacoperis.ro pentru a lua legătura cu experții în domeniu.


Reclamă

Share.

Sunt un jurnalist cu o viziune clară și un stil unic. Fiecare poveste pe care o spun reflectă tenacitatea și curiozitatea mea. Renumele meu crește odată cu dezvăluirile curajoase și analizele pătrunzătoare. Chiar și în zgomotul mediatic, vocea mea se distinge și promite inovație.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro