Reclamă

În ultima perioadă, zilele au fost extrem de călduroase cu temperaturi record și un val de căldură care se anunță a fi persistent, aducând cu el o adevărată caniculă. În astfel de momente, mulți oameni caută diferite metode pentru a se răcori, fie că preferă să meargă la piscină sau la munte, să folosească aerul condiționat sau să consume alimente răcoritoare.

În condițiile actuale, aprinderea aragazului sau a cuptorului poate fi o sarcină grea și supărătoare, dat fiind că poate accentua senzația de căldură. Prin urmare, bucătarii recomandă preparatele ce nu necesită gătit, oferind astfel soluții pentru zilele toride de vară.

Ce deserturi putem să mâncăm vara

Unul dintre cele mai ușoare și delicioase deserturi pentru vremea călduroasă este un smoothie cu fructe de sezon, cum ar fi zmeura, afinele, caisele, pepenele galben și cel roșu. Prepararea lui este simplă: fructele proaspete sunt plasate în blender, iar apoi se adaugă gheață. Astfel, se obține un smoothie răcoritor și delicios, potrivit pentru a fi servit ca desert sau ca băutură revigorantă.

Înghețata este și ea preferată de mulți în timpul verii, și acum există numeroase variante și arome tentante disponibile pe piață. Puteți încerca să faceți înghețată chiar la voi acasă. Rețeta nu este deloc complicată și este mult mai sănătoasă decât varianta comercială. Așa că, pe perioada verii, puteți opta pentru o înghețată făcută în casă, folosind fructe proaspete de sezon și adăugând smântână sau frișcă.

Cele mai bune și răcoritoare deserturi pe timp de caniculă. Cele mai potrivite variante
eCuisine

Înghețata de casă sau cheescake-ul, variante potrivite

Pentru cei care preferă un desert mai consistent, cheesecake-ul este o opțiune excelentă, mai ales în zilele călduroase. O rețetă populară este cheesecake-ul făcut la rece, fără coacere, un desert răcoros de vară. Ingrediente precum biscuiți digestivi, cremă de brânză, unt, zahăr, zmeură, lapte și foi de gelatină sunt folosite pentru a obține acest deliciu.

Astfel, biscuiții sunt pisati și amestecați cu unt și cremă de brânză și fructele. Se adaugă laptele și foile de gelatină hidratate în apă rece. Compoziția este amestecată bine și pusă într-o tavă cu biscuiți, iar apoi lăsată la frigider pentru a se răci. Rezultatul este un desert ușor și răcoros, perfect pentru vară. De asemenea, o altă variantă de desert ideal pentru sezonul cald este tiramisu-ul cu fructe.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro