Reclamă

Românii au din nou șansa să investească în titluri de stat. Iar dobânda este chiar mai avantajoasă decât la bănci. Cu doar 5.000 de lei, poți avea un câștig destul de mare.

Cât câștigi dacă investești 5.000 de lei în titluri de stat

Guvernul a scos din nou la vânzare titluri de stat, accesibile oricărui român. Prețul pentru un singur asemenea titlu pornește de la un leu. Noua tranșă pusă la vânzare mai este disponibilă până la finalul lunii iulie și au scadența până în august 2024.

Mai exact, Ministerul Finanțelor a pus în vânzare titluri de stat de două feluri. Cele mai scumpe se numesc „Fidelis”, iar prețul pentru unul singur este de 100 de lei. Cele mai ieftine sunt cele cu titlul de „Tezaur”, cu prețuri ce pornesc de la 1 leu.

Tranșa este destinată donatorilor de sânge, care au valoarea minimă a subscrierii de 500 de lei. Și românii care nu donează sânge pot cumpăra, dar pentru ei valoarea minimă este mai mare: 5.000 de lei.

Cele mai avantajoase titluri care pot fi cumpărate sunt cele Fidelis, cu o dobândă de 7,3% pe an. Adică, la minimul de 5.000 de lei investiți, românii pot primi după un an 365 de lei. Iar câștigul nu este impozitabil.

Pentru investițiile cu statulut de „titlu”, dobânda este de 7,2% pe an.

De ce sunt scoase la vânzare titlurile de stat

În anul 2023, Ministerul Finanțelor a scos de mai multe ori la vânzare titluri de stat. Motivul este gaura mare din buget, pe care Guvernul încearcă să o acopere până la finalul anului.

Investițiile românilor acționează ca un împrumut pentru stat. Banii sunt folosiți pentru diferite investiții sau datorii pe care le are Executivul și e nevoit să le acopere. Iar după un an, românii sunt recompensați cu dobânda, calculată în funcție de procentul din suma pe care au investit-o.

Potrivit datelor din platformele brokerilor, această tranşă avea joi, 20 iulie, subscrieri de 19,6 mil. lei.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro