Reclamă

Seniorii din România ar putea primi mai mulți bani la pensie începând de anul viitor. Guvernul ia în calcul o majorare a pensiilor cu 16,4%, conform unor surse guvernamentale. Cu toate acestea, cifra nu este definitivă și poate suferi modificări în funcție de bugetul disponibil și analizele economice.

Noul ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că pensiile nu vor fi majorate din toamnă. Guvernul dorește să ia decizii responsabile pentru a asigura stabilitatea economică și o viață decentă pentru pensionari.

Când vor fi majorate pensiile în România

În ceea ce privește majorarea pensiilor în 2024, se discută deja diverse scenarii. De exemplu, o pensie minimă ar putea crește cu 180 de lei, ajungând la 1.305 de lei, iar una de 1.550 de lei ar putea crește cu 248 de lei, ajungând la 1.798 de lei. Pensionarii cu o pensie de 3.000 de lei ar putea beneficia de o majorare de 480 de lei.

De asemenea, este în discuție și noua lege a pensiilor, care prevede o nouă formulă de calcul, recalcularea dosarelor de pensie și creșterea vârstei de pensionare. Principiul contributivității și eliminarea inechităților sunt obiective importante ale acestei legi.

Vești bune pentru pensionari! Iată cu cât ar putea crește pensiile românilor

Anunțul lui Daniel Daciu, președintele CNPP

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, a explicat că noua formulă de calcul trebuie să elimine inechitățile și să introducă noi reguli de indexare a pensiilor. Acesta a subliniat importanța eliminării indicele de corecție pentru a asigura echitatea între pensionari.

„Acolo trebuia ponderată formula indicelui de corecție cu această schimbare, dar acest lucru nu a avut loc. În momentul de față coeficientul de corecție este de 1,41 și a beneficiat o anumită parte de pensionari, ceilalți beneficiind de un indice de corecție diferit. Și aici s-au creat aceste inechități. Acum vorbim despre introducerea unor noi reguli de indexare a pensiilor”, a conchis Daniel Baciu, potrivit România.TV.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro