Reclamă

Codul Muncii a fost completat cu o reglementare care vine în ajutorul unei anume categorii de salariați. Și anume, cei care au în întreținere copii de până la 11 ani.

Klaus Iohannis a promulgat ieri legea care completează Codul Muncii. Mai exact, toți salariații care au copii de până la 11, beneficiază de zile pentru telemuncă. Este vorba de 4 zile pe lună care li se acordă tuturor celor care se încadrează în această categorie.

Legea vine la pachet și cu anumite precizări speciale. În cazul în care ambii părinți sunt salariați, nu își pot lua ziua liberă în același timp. Trebuie ca unul dintre ei să vină cu declarația pe propria răspundere în care precizează că celălalt nu beneficiază de liber în aceeași zi.

La cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii”, spune actul normativ, potrivit observatornews.ro.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro