Reclamă

Petele apărute pe piele sunt de cele mai multe ori considerate inofensive. Atât în cazul copiilor cât și al adulților. În realitate, unele dintre acestea pot reprezenta adevărate semnale de alarmă. Îți pot indica deseori prezența unor boli grave.

Când ar trebui să te îngrijoreze aceste petele apărute pe piele

Reacțiile alergice cauzează deseori apariția unor pete pe piele. Totodată și afecțiuni precum inflamarea vaselor de sânge pot cauza erupții pe piele. Ambele constituie afecțiuni grave considerate urgențe medicale imediate.

Petele care se răspândesc pe piele rapid semnalează deseori o infecție. Erupțiile dureroase însoțite de febră pot fi un semn al unor boli precum rujeola, pojărelul sau scarlatina. De asemenea, apariția bruscă și răspândirea rapidă a unei erupții cutanate poate indica anafilaxia, o reacție alergică severă care necesită intervenție medicală de urgență.

Studiile mai arată că erupțiile cutanate însoțite de vezicule pot fi semnul unei afecțiuni autoimune. De asemenea, acestea pot indica  un efect advers la anumite medicamente.

O răspândire bruscă a erupției purpurii pe corp poate fi un semn de vasculită. Aceasta reprezintă o inflamație a vaselor de sânge. În același timp, petele mari, roșii sau violete sub piele pot indica deficiențe în mecanismul de coagulare a sângelui.

Decolorarea pielii sau modificările cum ar fi învinețirea asociate cu pete pot indica afecțiuni interne grave. Printre acestea se numără cum ar fi afecțiuni hepatice sau diabetul.

În plus, erupțiile cutanate pot fi și semnele unor boli care pun viața în pericol. De exemplu, petele roșii pe piele, alături de dureri de cap, greață, vărsături și dureri musculare pot indica meningococemia. Aceasta reprezintă o boală infecțioasă.

Petele maronii apărute în jurul gurii pot indica probleme de sănătate ale ficatului. În același timp, cearcănele sau petele de sub ochi indică afecțiuni ale rinichilor. Inclusiv coșurile pot fi semnale de alarmă. Cele apărute în jurul gurii semnalează, spun nutriționiștii o cantitate prea mare de zahăr în organism.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro