Reclamă

Românii care se află în concediu de creştere a copilului și doresc să se întoarcă la muncă într-un timp mai scurt pot beneficia de tichete de creşă în anul 2023.

Aceste tichete reprezintă un ajutor prin intermediul căruia părinții pot achita serviciile necesare pentru supravegherea și dezvoltarea copilului lor.

Potrivit Antena 3 CNN, valoarea tichetelor de creşă pentru anul 2023 a crescut la 600 de lei, în comparație cu suma de 570 de lei care era acordată în primăvara acestui an. Se preconizează că această valoare va rămâne constantă până cel puţin în septembrie 2023, iar ulterior se va discuta despre o posibilă creștere.

Tot ce trebuie să știi despre tichetele de creșă 2023

Pentru a beneficia de tichetele de creşă în 2023, trebuie îndeplinite anumite condiții. Astfel, acestea sunt acordate persoanelor care au în grijă un copil cu vârsta de maxim doi ani, sau trei ani în cazul copiilor cu handicap, și care nu mai beneficiază de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului.

Este important de menționat că tichetele de creşă pot fi folosite exclusiv pentru achitarea taxelor la creșa la care este înscris copilul. Pe suportul electronic sau în alte modalități de stocare, tichetele trebuie să conțină informații precum numele şi adresa emitentului, perioada de valabilitate, interdicția de a fi utilizate pentru alte achiziții de bunuri și servicii, precum și numele, prenumele și codul numeric personal al salariatului care le utilizează.

Tichete de creșă 2023 | Cine primește banii și care sunt condițiile

Care sunt actele necesare

În vederea obținerii tichetelor de creşă în 2023, trebuie prezentat un dosar care conține documente de identitate sau alte justificative relevante.

Printre acestea, se regăsesc o cerere tip, un act doveditor eliberat de creșa la care este înscris copilul, precum și o declarație pe propria răspundere care atestă faptul că celălalt părinte sau tutore legal nu beneficiază de tichete de creşă.

De asemenea, se mai solicită o altă declarație pe propria răspundere care să ateste faptul că celălalt părinte sau tutore legal nu beneficiază de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului, o copie a certificatului de naștere al copilului și, eventual, alte documente cerute de angajator.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro