Reclamă

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, vine cu vești de groază pentru români. Valul de căldură va continua să aducă vreme la extreme în țara noastră. Iar maximul în termometre nu a fost atins: temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius.

Vești de groază de la ANM: vine un nou val de căldură

Europa de Sud arde, la propriu, din cauza valului de căldură care traveresează în acest moment continentul. Sunt incendii de vegetație devastatoare, care continuă să se extindă. Nici Românii nu este în siguranță. Pentru țara noastră, cea mai afectată zonă este sudul țării, unde temperaturile au trecut deja de 40 de grade Celsius.

Iar canicula și disconfortul termin ridicat nu vor trece prea curând. Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM, spune că sfârșitul acestei săptămâni și chiar săptămâna viitoare va aduce noi temperaturi record. Aceasta a subliniat că valul de căldură continuă, și se poate manifesta cu intensități diferite de la o zi la alta.

Cât despre temperaturile resimțite de oameni, acestea sunt influențată și de umiditatea în aer. Așa că în ciuda faptului că termometrele indică 40 de grade, în realitate canicula lovește în populație mult mai puternic.

Săptămâna viitoare aduce noi vijelii și inundații

Șefa meteorologilor anunță că sfârșitul lunii iulie nu aduce schimbări nici în ceea ce privește ploile torențiale, care au cuprins nordul și vestul țării. În aceste zone, acționează un val de aer rece, care se află sub influența celui cald.

Rezultă scurte perioade de averse puternice, fără să impacteze temperaturile ridicate. În mai multe județe, nu este exclus ca săptămâna viitoare să apară simultan atât furtuni, grindină și vânt puternic, dar să persiste și canicula.

Există și o explicație pentru acest val de fenomene extreme. Toate sunt consecință a schimbărilor climatice prin care trece întreaga lume. Specialiștii internaționali susțin că în următorii ani, verile vor fi din ce în ce mai fierbinți.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro