Reclamă

Dacă numeroși români se plâng de salariile din țara lor, unii dintre străini fac orice să le primească. Drept dovadă în România ajunge cât se poate de des forță de muncă din străinătate. Nepal, Sri Lanka, Pakistan sunt doar câteva dintre țările care își lasă cetățenii să plece spre a câștiga mai bine în alte colțuri ale lumii. De altfel, din acest motiv, fenomenul numit „trafic de migranți” a crescut semnificativ. Deseori, unii dintre străini îndură condiții grele doar pentru a ajunge într-o țară care le oferă alte perspective de câștig.

Salariile din România, preferate de migranți

Traficul de migranți a crescut alarmant la granițele României în ultimii ani. Sute de muncitori din Est, poposesc la noi pentru o viață nouă. Un fenomen îngrijorător legat de atragerea forței de muncă din străinătate este traficul de persoane.

  Sute de oameni stau zilnic la coadă la granițe sperând să obțină un loc de muncă în România. În ochii lor, țara noastră este una care oferă condiții și salarii mai bune decât în statele din Golf, cum ar fi Dubai și Qatar.

Salariul maxim în Dubai ajunge la 1.400 de lei (dirhami), în timp ce în România, pentru aceeași muncă, ajunge la 2.400 de lei (70.000 de rupii nepaleze).

Pe lângă condițiile de muncă mai bune și salariile mai mari, România reprezintă pentru acești muncitori o poartă către Vest. De altfel, este deja cunoscut că acesta este visul popoarelor lor. Pentru a ajunge acolo, mulți dintre ei sunt dispuși să riște orice. Mai mult, se oferă inclusiv să plătească sume mari către agenții recrutatori.

Cu toate acestea, visul românesc al muncitorilor asiatici se poate încheia tragic. Cei prinși încercând să evadeze din România ajung în centre pentru solicitanții de azil, așteptând să se decidă soarta lor. Un număr impresionant de străini, aproximativ 5.000, au cerut azil în România doar în acest an, însă majoritatea vor fi trimiși înapoi în țările lor de origine.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro