Reclamă

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL susține că partidul pe care îl reprezintă nu va fi de acord cu majorări de taxe și impozite. Totuși, alături de colegii lui ar lua în calcul eliminarea unor facilități fiscale existente în prezent. Oficialul din partea Partidului Național Liberal a enumerat câteva dintre aspectele pe care le-ar revizui cu același scop.

Rareș Bogdan, soluții legate de taxe și impozite

Reprezentantul PNL este de părere că asupra unor anumite sectoare ar trebui să se intervină legat de taxe și impozite. De exemplu, acesta susțin că nu impozitarea nu ar trebui să die redusă la jocurile de noroc. Acestea având o influență puternică asupra vieților oamenilor. Un alt sector care ar trebui vizat în acest sens este ce al producerii și comercializării de băuturi carbogazoase susține Rareș Bogdan. Este vorba despre industria băuturilor carbogazoase. În opinia politicianului, acestea sunt nocive pentru organismul uman.

Trebuie să avem o administraţie mai suplă, a mai afirmat europarlamentarul, el dând şi exemplul viciilor, precum impozitarea încă redusă la păcănele sau TVA-ul redus la băuturile carbogazoase.„, a precizat acesta.

Prim-vicepreședintele PNL a subliniat că partidul se opune majorărilor de taxe și impozite. Membrii acestuia sunt însă deschiși discuțiilor privind eficientizarea sistemului fiscal și administrativ. Rareș Bogdan a propus reducerea numărului de poziții din administrația publică, eliminarea unor facilități fiscale și revizuirea concesiunilor și redevențelor din diverse sectoare economice.

El a menționat că România are unele dintre cele mai mici redevențe și concesiuni din Europa. Pentru o viziune clară asupra situației ar fi necesar, susține el să se reevalueze aceste aspecte pentru a asigura o mai mare încasare a veniturilor pentru stat.

Bogdan a evidențiat importanța impozitării adecvate a profiturilor companiilor din domenii precum gazul, energia electrică și porturile. În acest mod nu ar fi afectat capitalul românesc privat.

Cu toate acestea, Bogdan a avertizat că măsurile trebuie să fie luate cu prudență. Totul pentru a evita afectarea negativă a sectorului HORECA, în special în sezonul estival, când majorările de taxe ar putea avea un impact asupra consumatorilor.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro