Reclamă

Mai multe țări din Europa sunt de-a dreptul sub o cupola de foc. Valul de aer cald care s-a abătut asupra sudului continentului face ravagii și aduce temperaturi extreme. Termometrele indică peste 45 de grade Celsius, în timp ce temperatura resimțită trece local chiar și de 55 de grade.

Cupola de foc face ravagii în Europa

Sudul Europei este afectat în mijlocul verii de un val de căldură, care face ravagii. Spania, Italia și Grecia sunt sub avertizare de Cod Roșu de caniculă, cu temperaturi extreme.

În Grecia, căldura extremă a provocat și incendii de vegetație. Afectate sunt multe dintre destinațiile favorite de vacanță ale turiștilor, mulți dintre ei români. Ard mai multe regiuni din jurul capitalei Atena, situate la sud-est și nord-vest. Pomperii se luptă de mai bine de 24 de ore să stingă flăcările, care mistuie orice le iese în cale.

Misiunea salvatorilor este cu atât mai grea cu cât fafalele de vânt, unele de peste 70 de km/h, extind și mai mult focarele.  Ultimele date arată că peste 15 km de vegetație s-au făcut scrum. Sute de oamenii au fost nevoiți să își abandoneze casele și să meargă în locuri mai sigure.

Nici în Italia, situația nu este mai bună. Este în vigoare o avertizare de temperaturi extreme în 16 zone din peninsulă. Iar Guvernul a transmis că se așteaptă ca din moment în moment, din cauza caniculei, să izbucnească și incendii.

Franța, Germania și Polonia se vor confrunta, de asemenea, cu o căldură extremă în zilele următoare.

cupola de foc

Cod Portocaliu și Galben de caniculă și în România

Mai mult decât atât, nici România nu scapă de temperaturile ridicate. Cea mai afectată regiune este sudul țării, unde temperaturile resimțite trec de 40 de grade.

Canicula a provocat disconfort extrem, epuizare și degradare a sănătății în rândul populației. Oamenii au fost avertizați să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze adecvat pentru a evita deshidratarea și episoadele de insolație.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro