Reclamă

În ultimele zile, România se sufocă, la propriu. Temperaturile au depășit demult indicile normal pentru această perioadă, iar indicile de disconfort termic face ravagii. Până acum, canicula a făcut multe victime, iar în unele zone din Europa s-au luat măsuri pentru protecția cetățenilor.

Valul de căldură extremă din ultimele zile i-a făcut pe meteorologi să emită un cod roșu de caniculă. În Italia și în Spania s-au înregistrat temperaturi periculos de mari. Ministerul Afacerilor Externe a emis avertismente pentru românii care aveau de gând să călătorească în Itaia și Spania.

La capătul lumii, în China și în Statele Unite ale Americii s-au înregistrat temperaturi de 52 de grade Celsius. Și nu sunt singurele zone în care temperaturile au înregistrat valori extrem de ridicate. În cel mai călduros punct de pe Glob, în Valea Morții, s-au înregistrat 53,3 grade Celsius.

colaj substantial

Din păcate, acesta este doar începutul. Meteorologii se așeaptă la temperaturi și mai mari, care vor ajunge la 56,7 grade Celsius. Căldurile toropitoare au făcut primele victime, iar bătrânii sunt veriga slabă a caniculei din zilele astea.

Canicula nu face doar victimele umane, ci provoacă și incendii de vegetație. Prima zonă din Europa unde vegetația arde de ore bune este La Palma, din Spania. Peste 5.000 de hectare de pădure ard, iar pompierii fac sacrificii enorme pentru a împiedica extinderea focului.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro