Reclamă

Suspendarea permisului auto este o măsură temporară impusă de Poliția Rutieră pentru încălcarea legii. Poate fi impusă în cazul în care nu respecți regulile de circulație, ești implicat în accidente grave sau conduci sub influența alcoolului. Dacă ți-a fost suspendat permisul, trebuie să știi cum îl poți recupera.

Durata suspendării poate fi de 30, 60 sau chiar mai mult de 90 de zile, în funcție de gravitatea încălcărilor. Poți primi această sancțiune pentru încălcarea regulilor de circulație, implicarea în accidente grave sau conducerea sub influența alcoolului.

Permisul poate fi suspendat și pentru alte manevre neregulamentare, care pun în pericol siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic, cum ar fi trecerea pe roșu la semafor, depășirea pe linie continuă sau nerespectarea indicațiilor polițiștilor.

Iată ce trebuie să faci dacă ți s-a suspendat permisul de conducere

Noua lege din România aduce schimbări în privința amenzilor de circulație și posibilitatea de a contesta aceste amenzi.

Consumul de alcool înainte sau în timp ce conduci și conducerea sub influența substanțelor interzise pot duce, de asemenea, la suspendarea imediată a permisului. Pentru a recupera permisul, trebuie să aștepți ca termenul de suspendare să expire, cu excepția situațiilor în care trebuie să susții din nou testele pentru obținerea permisului.

Informații importante pentru toți șoferii din România! Este valabil pentru toți: Ce se întâmplă cu permisul de conducere

Dacă ai trecut deja de examenul teoretic și a trecut perioada de suspendare, poți solicita recuperarea permisului.

Informații importante pentru toți momentan

Pentru a face acest lucru în termen de 30 de zile de la promovarea examenului, trebuie să prezinți la sediul Poliției Rutiere următoarele documente: copie a dovezii de circulație, copie a actului de identitate, dovada achitării amenzii și o cerere de solicitare a reducerii perioadei de suspendare, dacă dorești acest lucru.

Trebuie să ții cont că dacă repeti încălcările și nu respecți legea în următoarele 60 de zile după recuperarea permisului, acesta poate fi suspendat din nou, pe o perioadă stabilită, plus încă 30 de zile.

Pentru a recupera permisul suspendat, trebuie să te adresezi Ghișeului Eliberării Permiselor de Conducere din sediul Poliției Rutiere, având la tine buletinul și dovada înlocuitoare a reținerii permisului.

Trebuie să fii conștient că orice altă încălcare ulterioară poate atrage sancțiuni mai grave, inclusiv riscul de a rămâne fără permis și de a primi o amendă cu un număr mare de puncte de penalizare.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro