Reclamă

Informaţie de ultimă oră! După ce Gabriela Firea a cerut ca şcolile şi grădiniţele din Bucureşti să fie închise pentru a preveni răspândirea coronavirusului, o veste venită pe surse schimbă situaţia complet. Şi e vorba de toată ţara, nu doar de Capitală!

Digi24 a anunţat luni, 9 martie, pe surse, că toate şcolile din România se închid începând cu data de 10 martie şi până după Paşte.

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă se va reuni din nou luni, la ora 16.00. Atunci, va fi discutată şi posibilitatea închiderii şcolilor şi grădiniţelor. De asemenea, se va propune ca unii angajați din sistemul privat și de stat să muncească de acasă.

Raed Arafat a propus ca unităţile şcolare publice din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal, post liceal şi profesional să fie închise de pe 10.03.2020 şi până pe 21.04.2020.

Ce se va discuta la ora 16:00

Potrivit unor surse oficiale citate de stirileprotv.ro, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va discuta la şedinţa de la ora 16:00 despre:

  • Închiderea granițelor rutiere și maritime în 2 zile;
  • Mutarea vacanţei de Paşte mai devreme şi școlile să fie închise de săptămâna viitoare;
  • Să fie monitorizați și pacienții din izolare, nu doar cei din carantină;

Reacţia lui Ludovic Orban în privinţa închiderii şcolilor
De cealaltă parte, premierul intermiar Ludovic Orban a declarat că măsura închiderii şcolilor e în analiză.

„O măsură de închidere a școlilor perturbă și privează elevii în ceea ce privește derularea serviciului educațional. Este o măsură care trebuie pregătită. Puneți-vă întrebarea ce fac copiii care rămân acasă. Există în fiecare familie un membru care să îi supravegheze, dacă nu îi mai ducem la școală? Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză serioasă. Avem ca punct de analiză din nou acest punct la discuția de astăzi. Dar nu se pot lua măsuri fără analize serioase. Avem doar 15 cazuri din care 5 s-au vindecat”, a spus Ludovic Orban.


Reclamă

Share.

Pasionata de jurnalism cu o experienta de peste 20 de ani. A lucrat la publicatii precum capital.ro, evenimentul zilei cat si digi24.ro

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro