Reclamă

Tragedia a avut loc duminică după-amiază în dreptul plajei Modern din Mamaia. Un tânăr în vârstă de 22 de ani și-a pierdut viața înecat în apa mării. Potrivit datelor făcute publice de reprezentanții ISU Constanţa, băiatul a fost scos inconștient din apa mării de către salvamari. Aceștia au intervenit prompt după ce persoanele de pe plajă au apelat numărul de urgenţă 112.

Tânăr înecat în mare în stațiunea Mamaia

Echipajul de salvamari a aplicat manevre de resuscitare în încercarea disperată de a-l readuce la viață pe tânăr. Din nefericire, toate eforturile acestora au fost în zadar. Medicii de pe ambulanță sosiți la fața locului nu au putut decât să constante decesul.

În zonă au fost mobilizate mai multe resurse pentru intervenția contracronometru. Inclusiv o șalupă, un echipaj SMURD și unul de Ambulanță. Un elicopter SMURD a aterizat în apropiere, fiind pregătit să preia victima în cazul în care ar fi fost resuscitată cu succes.

Martorii de pe plajă au relatat că au trecut câteva zeci de minute de la momentul dispariției tânărului în apa mării până când salvamarii au reușit să-l găsească și să-l scoată la mal.

Fetiță internată în stare gravă după ce a fost la un pas de a-și pierde viața într-un bazin de lângă București

Cazul tânărului înecat în mare nu a fost singura intervenție contracronometru a salvatorilor în acest weekend. O fetiță în vârstă de 11 ani a fost transportată în stare  gravă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, după ce a fost la un pas să se înece într-o piscină din Otopeni. Potrivit medicilor, micuța a ajuns la unitatea medicală fiind intubată și ventilată mecanic.

Echipele de salvare au pus în aplicare manevrele de resuscitare au la fața locului. Ulterior, copila a fost transportată la spital însă medicii sunt rezervați în ceea ce privește starea ei.

La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 15:30, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, la un parc acvatic din Otopeni, o persoană s-ar fi înecat.”, se arată în comunicatul Poliției Ilfov.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro