Reclamă

Statisticile arată că accidentele în care sunt implicate vehicule mici și mașini mai puternice au cele mai mari rate de decese în rândul șoferilor. Aceasta este concluzia unui studiu publicat de Institutul de Asigurări pentru Siguranța Autostrăzilor (IIHS).

În 2020, aproximativ 38 de șoferi dintr-un milion au fost uciși în astfel de accidente, iar acest număr este în creștere față de studiul anterior realizat în 2017, când erau înregistrate 33 de decese.

Potrivit IIHS, creșterea ratei de decese este în concordanță cu numărul general mai mare de decese în trafic în ultimii patru ani, comparativ cu perioada anterioară acoperită de studiu. Între 2018 și 2021, numărul total de decese în trafic în SUA a crescut la 155.136, față de 147.599 în perioada 2015-2018.

Cele mai periculoase mașini din lume

David Harkey, președintele IIHS, afirmă că vehiculele mai mici au rate ridicate de deces pentru că oferă mai puțină protecție, în special în accidentele cu SUV-uri și camionete mai mari și mai grele. De asemenea, decesele cauzate de viteză au crescut cu 8% în perioada 2020-2021 și reprezintă aproximativ o treime din totalul deceselor în accidente auto, conform Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi.

Șoferii acestor mașini sunt în mare pericol! Așa au avut loc cele mai multe accidente

IIHS a făcut publică o listă cu cele mai mortale zece mașini care circulă în SUA, pe baza numărului de accidente provocate de acestea în perioada 2018-2021. Printre acestea se numără Mitsubishi Mirage G4, Mitsubishi Mirage hatchback, Dodge Challenger 2WD, Hyundai Accent, Chevrolet Spark, Kia Rio sedan, Dodge Charger HEMI 2WD, Nissan Altima, Chevrolet Camaro și Kia Forte.

Accidentele rutiere, principalele cauze de deces din SUA

Accidentele de mașină sunt una dintre principalele cauze de deces în SUA. Numai în 2020, s-au înregistrat 35.766 de accidente auto mortale și peste 1,5 milioane de accidente cu răni și pagube materiale. Astfel, într-un singur an, au avut loc peste 5,2 milioane de coliziuni.

Cauzele comune ale accidentelor de mașină includ conducerea sub influența alcoolului și depășirea vitezei. Anumite regiuni, cum ar fi Montana și Carolina de Sud, înregistrează un număr mai mare de accidente legate de aceste cauze. Deși toate vârstele sunt expuse riscului de accidente auto, șoferii mai tineri sunt mai expuși din cauza lipsei de experiență.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro