Reclamă

Termoenergetica a anunțat că, începând de luni, va efectua lucrări de înlocuire, modernizare și reparații pe conductele rețelei primare din sectoarele 1, 2, 4, 5 și 6 din Capitală. Aceste lucrări vor afecta un total de 520 de blocuri.

Care sunt zonele din București afectate de lucrări

Zona 1: Zona intersecției Bulevardului Iuliu Maniu cu strada Valea Cascadelor și străzile Ametistului, Mărgelelor și Apusului din Sectorul 6. Aici, echipele companiei vor executa lucrări de înlocuire a conductei magistralei I – CET Cet Energo de 400mm și magistralei II Vest de 800mm. Vor fi înlocuite și două vane de 400mm, precum și șase metri de conductă de 400mm.

Zonă 2: . Zona Aleilor Râul Sadului și Ciceu, strada Aliorului și Aleea Niculițel din Sectorul 4. În această zonă vor fi înlocuiți aproximativ 60 de metri de conductă de 600mm.

Zonă 3: Zona Bulevardului Constantin Brâncoveanu și Șoselei Olteniței din Sectorul 4. Aici, lucrările vor include punerea în funcțiune a tronsonului modernizat al magistralei Progresul-Berceni de 800mm, precum și operațiuni de blindare a unei noi porțiuni de rețea. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de reparații în zona Șoselei Olteniței și străzii Padeșului. Pentru aceste lucrări, furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată pentru aproximativ 150 de blocuri pentru o perioadă de șapte zile, începând din 17 iulie 2023.

Probleme mari pentru bucureșteni! Sute de blocuri rămân fără apă caldă începând de luni

Bucureștenii rămân fără apă caldă

Zonă 4: Zona Bulevardului Unirii din Sectorul 5. Aici vor fi înlocuiți aproximativ zece metri de conductă de 800mm.

Zonă 5: Zona Gării de Nord și a Maternității Polizu din Sectorul 1. Lucrările vor consta în înlocuirea unei porțiuni de aproximativ 15 metri de conductă de 400mm.

Zonă 6: Zona străzii Sld. Gheorghe Stănescu din Sectorul 2. Aici va fi schimbată o porțiune de 60 de metri de conductă de 200mm și va fi realizată subtraversarea Șoselei Pantelimon.

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată în perioadele menționate mai sus pentru blocurile afectate din fiecare zonă. Conductele din aceste zone au o vechime de peste 30 de ani, iar starea lor de degradare necesită intervenții urgente de înlocuire și reparații.

Termenele de finalizare ale lucrărilor vor fi estimate pe măsură ce șantierele vor fi deschise și galeriile vor fi descoperite. Complexitatea lucrărilor va depinde de starea conductelor și de gradul lor de deteriorare.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro