Reclamă

Vara este anotimpul mult așteptat de toată lumea pentru a petrece câteva zile de liniște pe malul mării, departe de agitația urbană și de stresul cotidian. Ei bine, nu te puține ori s-a întâmplat ca oamenii de pe plajă să fie deranjați de alte persoane care dau boxele portabile la maximum, fără să țină cont de cei care vor liniște.

Așadar, dacă vrei să te bucuri de liniște și relaxare pe plajă, ai putea lua în considerare o vizită într-o țară europeană care promite exact asta. Portugalia a impus noi restricții în sezonul turistic de vârf, interzicând muzica tare pe plajă. Cei care aleg să ignore această regulă se pot confrunta cu amenzi considerabile, care pot ajunge până la 36.000 de euro.

Amenzi usturătoare pentru cei care ascultă muzică tare pe plajă

Autoritatea Maritimă Națională (AMN) din Portugalia a luat această măsură pentru a pune capăt disconfortului cauzat de boxele portabile care difuzează muzică la un volum ridicat și deranjează atât localnicii, cât și turiștii.

Potrivit informațiilor de pe euronews.com, noua regulă interzice „utilizarea echipamentului audio și a activităților care produc zgomot și pot cauza disconfort conform legii”. Deși nivelul considerat deranjant nu este clar precizat, persoanele prezente pe plajă pot raporta incidentele la secția de poliție responsabilă de zona respectivă.

Amenzi colosale pentru cei care dau muzica tare pe plajă! Se poate ajunge la peste 30.000 de euro
Info Sud-Est

Amenzi colosale pentru cei care nu respectă legea

Amenzile pentru încălcarea regulii privind zgomotul pe plajă variază între 200 și 4.000 de euro pentru persoane fizice, iar pentru grupuri acestea pot ajunge între 2.000 și 36.000 de euro.

Pe lângă interdicția privind muzica tare, Portugalia a impus și alte restricții pe plaje. Practicarea anumitor sporturi în afara zonelor desemnate, camparea în afara spațiilor special amenajate și aprinderea focului sunt acum interzise pe plajele din această țară.

Astfel, Portugalia își propune să ofere o atmosferă relaxantă și liniștită pe plajele sale, asigurându-se că turiștii se pot bucura de un sezon estival plăcut și lipsit de disconfort.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro