Reclamă

De la jumătatea lunii iulie, începe vârful sezonului estival, perioada cea mai prielnică pentru o vacanță. Totuși, turiștii care aleg să plece acum în concediu pe litoralul românesc vor plăti mai mult pentru cazare și masă. Este a treia rundă de scumpiri din această vară, iar aceasta afectează în special costurile cazării. De asemenea și tarifele șezlongurilor precum și ale băuturilor răcoritoare servite la terase. De asemenea, cei care vor să se răcorească cu un cocktail servit la un bar pe plajă, trebuie să pună la bătaie câțiva zeci de lei.

Scumpiri pe litoralul românesc

Camerele de hotel din zone precum Mamaia vor suferi majorări de prețuri de până la 20%. Astfel, tariful pentru o cameră de hotel de trei stele va porni de la 300 de lei. În același timp hotelurile de patru stele își întâmpină clienții cu prețul minim de 430 de lei pe noapte.

Unitățile de cazare de cinci stele vor avea costuri considerabil mai ridicate, cu prețuri de peste 1.200 de lei pe noapte.

Chiar și cu aceste majorări de prețuri, hotelurile din stațiunea Mamaia  nu duc lipsă de turiști. Mai ales în cazul celor de 3 și 4 stele, rezervările curg pe bandă rulantă.

Administratorii acestor hoteluri menționează că tariful pentru o noapte de cazare va crește cu 70 de lei. ajungând la 490 de lei pentru o cameră standard cu mic dejun inclus.

Agențiile de turism anticipează un grad de ocupare de peste 80% pentru weekend-ul următor. De asemenea, lucrurile vor sta la fel de bine pentru hotelieri și în următoarele weekenduri. Conform datelor furnizate de agenții, gradul de ocupare de pe litoral este de peste 90% până la finalul lunii iulie.

Pe plajă, turiștii vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru confortul de a sta pe șezlonguri. Tariful pentru un șezlong în Mamaia Sud se va ridica la 40 de lei începând cu 1 august. În prezent turiștii plătesc pentru un șezlong la malul mării suna de 35 de lei.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro