Reclamă

Autoritățile desfășoară controale ample în această perioadă în toate căminele de bătrâni din țară. De altfel, centrele pentru persoanele cu dizabilități sau căminele pentru copii sunt de asemenea în atenția organelor de control. În urma unor verificări efectuate vineri de către autorități, încă zece centre sociale din diverse regiuni ale țării au fost obligate să-și suspende activitatea.

Unul dintre acestea este Centrul pentru persoane cu dizabilități din Chitila, județul Ilfov.

Nereguli grave scoase la iveală în interiorul azilelor groazei

Controalele au scos la iveală deficiențe majore, cum ar fi condiții de trai necorespunzătoare și insuficiență de personal.

Potrivit rapoartelor de inspecție, toți cei 24 de beneficiari cazați în clădirea centrului din Chitila au fost mutați vineri seară la un alt centru din Călărași.

Autoritățile au constatat că aceștia nu trăiau în condiții optime, iar personalul era insuficient pentru a le asigura îngrijirea adecvată. De asemenea, surse din cadrul anchetei au dezvăluit că persoanele aflate în grija centrului nu primeau hrana necesară în mod corespunzător.

Toate persoanele găzduite în clădirea din Chitila au fost transferate la un centru DGASPC din Călărași.  Surprinzător, reprezentanții instituției au declarat că nu au identificat probleme grave privind starea lor de sănătate.

Mai mult, Loredana Maghiar, președinta asociației care administrează centrul, consideră că măsura luată de autorități este exagerată. De asemenea, șefa azilului susține că unitatea îndeplinea toate cerințele legale.

Au găsit o pată pe o saltea, nu stătea nimeni acolo. Am avut o problemă cu o țeavă care s-a spart la subsol și se lucra la această remediere. Aveau absolut toate condițiile, aveam toate autorizațiile, aveam toate licențele. Sunt în procesele verbale, nicio zgârietură, nicio vânătaie, foarte bine îngrijiți.„, a explicat șefa unității din Chitila.

În urma controlului, autoritățile au aplicat amenzi în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei pentru neregulile constatate.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro