Reclamă

Se strânge tot mai mult lațul în jurul cazului care a șocat România. În scandalul azilelor groazei, două demisii cheie au fost înaintate ieri. Este vorba despre cea a Gabrielei Firea, precum și a șefului DGASPC Ilfov.  Se pare că premierul vrea însă ca mai multe autorități să își asume vina pentru acest context. Astfel, ar face presiuni inclusiv în ceea ce îl privește pe Florentin Pandele pentru a demisiona.

Florentin Pandele va demisiona la „îndemnul” lui Marcel Ciolacu?

Demisia Gabrielei Firea din funcția de ministru al Familiei în urma scandalului legat de „azilele groazei” a fost înaintată ieri. Premierul Marcel Ciolacu a solicitat altor oficiali să își asume responsabilitatea și să demisioneze.

Într-o postare pe Facebook, premierul a menționat că a avut o discuție cu Gabriela Firea legat de acest subiect. Mai mult, șeful Executivului a precizat și că a apreciat gestul voluntar făcut de aceasta.  Totuși, Marcel Ciolacu susține că ministrul Familiei nu a avut legătură cu acest caz.

Dincolo de acest aspect, premierul Ciolacu consideră că situația nu trebuie să se oprească aici. Acesta le cere primarilor, șefilor de consilii județene și directorilor de instituții publice locale, dar și șefilor din poliție implicați în scandalul „azilelor groazei” să își asume pe deplin responsabilitatea pentru acest caz.

Nu am nicio milă pentru cei care au distrus viețile șți sufletele unor oameni fără apărare”, a precizat Marcel Ciolacu.

Prin această declarație, premierul Ciolacu face o referire indirectă la Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari și soțul Gabrielei Firea. Mai ales din cauza faptului că majoritatea azilelor groazei funcționau în acest oraș.

Premierul a specificat că este necesară o schimbare profundă și reală pentru a repara sistemul corupt. Acesta a afectat viețile și sufletele oamenilor neajutorați din aceste aziluri.

El a menționat că va merge până la capăt în realizarea acestei schimbări.  În demers va colabora cu toți colegii săi din Guvern, Biserica Ortodoxă Română precum și cu celelalte culte religioase și societatea civilă.

La finalul postării, Marcel Ciolacu a atras atenția că demisiile nu vor schimba situația. Oficialul susține că este necesară o schimbare profundă în sistem pentru a asigura că astfel de abuzuri nu se vor mai repeta.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro