Reclamă

Azilele groazei sunt răspândite și în țară, nu doar în Capitală. În urma unor controale, autoritățile din județul Teleorman au dezvăluit un centru pentru vârstnici care funcționa ilegal. Mai mult, azilul era ascuns sub aparența unei pensiuni în comuna Pietroșani.

Azil ilegal descoperit în Teleorman

În cadrul acestui „centru de îngrijire”, au fost găsiți 17 bătrâni. Unii dintre aceștia cu handicap, trăiau în condiții greu de imaginat. Potrivit IPJ Teleorman, proprietara locației, a avut explicații de-a dreptul revoltătoare. Șefa azilului le-a declarat autorităților că persoanele găsite erau turiști aflați în vacanță.

Social media

Cu toate acestea, vecinii au negat această ipoteză. Ei susțin că seniorii erau de fapt internați în unitatea respectivă. Mai mult, vecinii spun că bătrânii erau restricționați în interiorul imobilului și că deseori se auzeau strigăte disperate de foame.

Imobilul în cauză era deținut de proprietara de 47 de ani. Conform primelor informații din anchetă, unitatea funcționa ca sediu al unei societăți comerciale înființate în septembrie 2022, oferind servicii de cazare.

Cu toate acestea, activitatea desfășurată acolo s-a dovedit a fi cea a unui azil ilegal.

Persoanele găsite în centrul ilegal au fost transportate la unități medicale pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, rudele acestora au fost contactate. Autoritățile au deschis un dosar penal pe baza infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și evaziune fiscală.

În urma acestor descoperiri revoltătoare, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a acestora se ridică la suma de 12.000 de lei.

Demisii în lanț după scandalul azilelor

Întreaga opinie publică este șocată de cazurile de abuz și neglijență descoperite în cazul azilelor groazei. Imediat după debutul anchetei, două demisii importante au fost înaintate. Prima aparține șefului IPJ Ilfov, iar cea de a doua, Ministrului Muncii, Marius Budăi. De altfel, există voci care cer acum demisia Gabrielei Firea.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro