Reclamă

Continuă șirul de orori, descoperite în centrele pentru persoane. Un nou azil al groazei a fost descoperit în județul Prahova. Pacienții erau ținuți în condiții greu de imaginat, lăsați să stea fără haine și agresați fizic.

Un nou azil al groazei, descoperit în Prahova

La 7 zile de la descinderile DIICOT de la cele 3 azile din Ilfov, țara arde. Pe zi ce trece, sunt descoperite tot mai multe astfel de centre unde persoanele vulnerabile aflate acolo sunt chinuite și nu îngrijite, așa cum ar trebui.

În toată țara, au fost demarate controale la mai multe astfel de centre. S-au împărțit zeci de amenzi, iar unele azile au fost închise sau li s-a suspendat activitatea.

Iar presa a descoperit un nou azil al groazei, de data aceasta în județul Prahova. Jurnaliștii de la Observator au primit o sesizare despre situația critică în care sunt ținuți pacienții unui centru pentru persoane cu dizabilități din județul Prahova.

Este vorba de persoane cu anumite afecțiuni neurologice, care au nevoie de îngrijiri de specialitate. Dar în loc să primească grijă, au parte de umilință, agresiune și un comportament inuman.

Din centrul din Prahova, localitatea Florești, circulă imagini de groază. Pacienți dezbrăcați, înjurați sau agresați fizic de angajați, fără nicio remușcare. Alții, ținuți la carceră, într-o cameră goală și lăsați fără haine.

Iar neregulile nu se termină aici. Angajații sunt acuzați că le fură oamenilor mâncarea și obiectele sanitare.

Zeci de centre pentru persoane vulnerabile, închise în ultimele zile

Scandalul azilelor groazei a scos la iveală cât de putred este sistemul de asistență din țara noastră. Marcel Ciolacu, premierul țării, a demarat controale ale autorităților competente în toată țara. Vizate sunt toate centrele pentru persoane vulnerabile: copii, bătrâni și persoane cu dizabilități.

În doar 2 zile, 998 de centre au fost verificate. Dintre acestea, 11 au fost închise, iar 25 au activitatea suspendată.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro