Reclamă

Moment istoric în activitatea Parlamentului European, ce are directă legătură cu România. Structura se pregătește să adopte o rezoluție prin care recunoaște pentru prima dată că țara noastră și Bulgaria au fost discriminate în privința accesului la Spațiul Schengen.

Această rezoluție a fost inițiată de societatea civilă din România și susținută de eurodeputați. Documentul se va afla în fața votului miercuri,fiind așteptată trecerea lui.

Prin această rezoluție, se va face o contestație legală a veto-ului impus de Austria împotriva aderării României la Spațiul Schengen. Așadar, rezultatul va fi o recunoaștere juridică a discriminării suferite de România și Bulgaria.

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a explicat că rezoluția va aduce în prim plan conceptul de discriminare. De altfel, inițiativa va include demersuri juridice semnificative. Aceasta deschide calea pentru acțiuni legale noi. Astfel, se va stabili juridic că România și Bulgaria au fost discriminate în procesul de aderare la Spațiul Schengen.

Discutăm despre reparaţii, discutăm despre un anumit tratament juridic, se deschide calea către mai multe acţiuni în acelaşi timp.Prima dată discutăm despre despăgubiri, discutăm despre pierderile pe care ţările noastre le-au suferit financiar direct, dar şi pierderile de mediu.„,a explicat europarlamentarul Vlad Gheorghe.

În plus, se vor discuta despăgubirile pentru pierderile financiare suferite de cele două țări. Prin adoptarea rezoluției, Comisia Europeană va fi obligată să evalueze pierderile cauzate de veto-ul Austriei. Totodată, va avea îndatorirea de a propune mecanisme juridice pentru compensarea acestora.

Contextul vine ca pas important în vederea responsabilizării țărilor care ar putea să se mai opună aderării României la Schengen. Demersul include crearea unui cadru legal care să împiedice discriminarea statelor. De asemenea și să dea asigurări că toate țările membre sunt tratate în mod echitabil.

Rezoluția este rezultatul unei petiții depuse de Asociația pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice. Aceasta a fost susținută de eurodeputații români și a fost discutată în Comisia pentru petiții a Parlamentului European.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro