Reclamă

Aproape un sfert din populația noastră nu își poate permite să mănânce carne decât o dată la două zile. Este realitatea crudă a celui mai recent sondaj Eurostat. Rezultatul ne trimite direct pe primul loc în topul sărăciei alimentare.

Această cifră este de aproximativ trei ori mai mare decât media Uniunii Europene. Situația economică a țării s-a înrăutățit în ultimii ani. Astfel, problemele legate de sărăcia alimentară sunt accentuate de prețurile ridicate ale legumelor sau a cărnii, inclusiv acum, în timpul verii.

România, fruntașă în topul sărăciei alimentare

Pe fondul unui ritm de dezvoltare economică diferit în Europa, România pare să rămână în urmă. Situația economică a națiunii se deteriorează într-un ritm alarmant. Astfel, am ajuns într-un punct care ne plasează în colțul rușinii Europei. Aproape un sfert din populația țării care nu își poate permite să mănânce carne decât o dată la două zile.

Această realitate a plasat România în vârful statisticilor privind sărăcia alimentară din Uniunea Europeană. Datele Eurostat arată că situația s-a înrăutățit constant și că nici prețurile ridicate ale legumelor nu oferă vreo soluție pentru oamenii cu venituri reduse.

Social media

Familii cu venituri sub medie se confruntă cu dificultatea de a achiziționa carne sau pește. Astfel, acestea devin un lux, fiind consumate doar în cantități mici. Deseori doar cu ocazia unor evenimente speciale.

O altă analiză arată că una din cinci persoane din România nu se hrănește corespunzător. Principalul obstacol în acest sens este reprezentat de problemele financiare. În acest clasament nefericit, România este urmată cu îngrijorare de Bulgaria, Slovacia și Ungaria. În același timp, țările nordice, Irlanda, Cipru și Luxemburg se bucură de un nivel de trai ridicat și de acces la alimente „de lux”.

Prețurile alimentelor au continuat să crească încă primele luni ale anului 2023. Totodată, inflația alimentară a fost stimulată și de reducerea ofertei la produsele agricole de bază. De asemenea și blocarea exporturilor agricole ucrainene de către Rusia au accentuat și mai mult acest context.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro