Reclamă

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, susține că Marius Budăi, ministru al Muncii, și Florentin Pandele, primarul din Voluntari, nu ar trebui să-și prezinte demisia. El face această afirmație în urma dezvăluirii publice a mai multor cazuri de abuz în aziluri și centre pentru persoane cu dizabilități.

Arhiepiscopul Înalt Prea Sfințit consideră că cei care au maltratat bătrânii sunt adevărații monștri, nu cei care apar la televizor. El se abține de la comentarii despre declarațiile lui Bănescu, deși l-a cunoscut într-o altă ipostază și recunoaște că acesta s-a schimbat foarte mult.

ÎPS Teodosie a intervenit în scandalul legat de azilele groazei

Biserica este implicată în problemele sociale și a oferit mult ajutor și sacrificii în perioada restricțiilor. Există sute de oameni care primesc asistență și sprijin din partea bisericii. În zilele de sărbătoare, preoții nu lipsesc de la orfelinate și sunt aproape de copii și bătrâni. Statul, de asemenea, oferă sprijin în aceste cazuri, susține ÎPS Teodosie.

În ciuda acestor aspecte, arhiepiscopul susține toate instituțiile de stat și consideră că dezvăluirile recente sunt complet surprinzătoare. El consideră că cei responsabili nu au credință sau umanism și nu pot iubi și respecta semenii. Cu toate acestea, nu este corect să jignim sau să atribuim fapte nefondate acestor persoane, explică acesta.

Înalt Prea Sfințitul nu consideră că primarul din Voluntari ar trebui să demisioneze

Teodosie este de părere că primarul din Voluntari și ministrul Muncii nu ar trebui să-și prezinte demisia. El crede că acești oameni au subalterni care își asumă responsabilități și că fac mult bine în comunitate. Îl cunoaște pe primarul Pandele de când era în București și consideră că este un om deosebit, la fel ca și soția acestuia, Gabriela Firea.

Arhiepiscopul subliniază că, în conformitate cu învățăturile și practicile bisericii, el nu se abate de la disciplina impusă de aceasta. Biserica este foarte implicată în sprijinirea și ajutorarea celor care suferă și face tot posibilul pentru a-i sprijini în toate demersurile lor.

În privința ministrului Marius Budăi, arhiepiscopul nu crede că acesta ar trebui să demisioneze. El consideră că Budăi trebuia să fie acolo și că ar trebui să evaluăm lucrurile în funcție de responsabilitatea directă, nu indirectă.

Marți dimineața, Poliția Română și DIICOT au efectuat o operațiune de amploare în trei aziluri pentru persoane vârstnice din județul Ilfov. Aproximativ 100 de persoane erau ținute în condiții inumane, fără hrană și asistență medicală, de către două grupuri infracționale, conform IGPR.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro