Reclamă

Acești români primesc un ajutor în plus ca să-și plătească facturile la energie: se dau până la 3.000 de lei de persoană. Tot ce trebuie să facă este să se înscrie pe platforma online a Primăriei. Banii le vor fi virați direct în cont. 

Acești români pot obține 3.000 de lei să-și plătească facturile

Facturile la energie au devenit în ultimul an coșmarul celor mai mulți români. Pe lângă prețurile la alimente și carburanți, care s-au majorat considerabil în doar 12 luni, cei mai mulți se confruntă și cu scumpiri la energie. Iar la finalul lunii, când vin facturile de plată, cei mai mulți abia găsesc bani să le achite.

În sprijinul cetățenilor, o Primărie a decis să acorde un ajutor suplimentar. Este vorba de cetățenii Sectorului 1 din București, care pot primi până la 3.000 de lei pentru plata facturilor la energie.

Pentru a fi eligibili pentru acest ajutor, există și câteva condiții. Persoana care vrea să obțină banii trebuie să aibă minim vârsta de 18 ani. De asemenea, este obligatoriu să fie domiciliată în Sectorul 1 al capitalei și să fie reprezentata gospodăriei în care trăiește.

Ce trebuie să faci ca să te înscrii pentru acest ajutor

Procesul pentru acordarea banilor este cât se poate de simplu. Nu există niciun criteriu de venit minim pe lună, cum este în cazul cardurilor de energie de la Guvern. Cei care doresc să aplice trebuie să se înscrie pe platforma online a Primăriei.

Aici, trebuie incluse mai multe date personale, pentru verificarea identității. De asemenea, trebuie încărcate și facturile pe care beneficiarul intenționează să le plătească cu ajutorul cuprins între 1.000 și 3.000 de lei.  Banii vor fi virați direct în contul bancar, indicat de cel care îi solicită.

Autoritățile competente vor analiza apoi toate informațiile furnizate de rezidenți. Și vor stabili suma alocată fiecărei persoane în funcție de numărul de persoane care locuiesc în locuință.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro