Reclamă

Marcel Ciolacu a convocat la Palatul Victoria mai mult miniștri să discute despre „azilele groazei”. Prim-ministrul a cerut măsuri urgente, verificări și i-a criticat dur pe toți cei implicați în această situație care a șocat o țară întreagă.

Mai mulți miniștri, convocați la Guvern de Ciolacu să discute despre „azilele groazei”

Toată România este în stare de șoc după ce s-a descoperit ce chinuri greu de imaginat au suportat cei peste 100 de bătrâni din „azilele groazei”. Aici, ani de zile, au fost bătuți, înfometați, sedați și lăsați fără niciun ban de ceea ce s-a descoperit a fi o grupare infracțională.

Nimeni nu poate încă să-și explice cum a fost posibil acest lucru. Tocmai de aceea, duminică, 9 iulie, Marcel Ciolacu a convocat mai mulți miniștri la Guvern. Înainte, a mers personal într-un spital unde sunt cazate o parte dintre victimele centrelor din Ilfov.

La această ședință u fost chemați de permier ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu, precum şi reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC şi Inspecţiei Sanitare de Stat.

Ce măsuri s-au luat după ședința de Guvern

Marcel Ciolacu a avut o reacție furibundă la adresa tuturor celor care au fost implicați sau au știut ce se întâmplă în cele 3 centre din Ilfov. Premierul i-a numit pe toți „ticăloși” și a anunțat că va avea toleranță zero față de oricine este implicat.

În plus, el a subliniat că situația se datorează corupției din țara noastră.

Funcționari publici complici care în loc să fie de partea oamenilor, s-au vândut acestor ticăloși., a spus premierul.

În cadrul ședinței, s-a luat decizia ca în toată țara să înceapă verificări în masă. Vizate sunt toate centrele pentru copii, persoane în vârstă și persoane cu dizabilități.

Pe această cale, Marcel Ciolacu a făcut apel către toate cultele și către ONG-uri din țară. El a solicitat ca acestea să vină în ajutorul Guvernului în acest demers.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro