Mulți români merg vara pe varianta clasică de roșii cu brânză. Nimic nu este mai delicios și mai răcoros decât această combinație. Însă, pe cât de gustoasă este, pe atât de multe pericole ascunde. Nu o spunem noi, ci specialiștii care trag un semnal de alarmă.
Fără doar și poate, roșia este unul dintre cele mai consumate fructe în sezonul cald și nu numai. Românii consumă cantități uriașe de roșii, fie că vorbim de ele în forma pură sau în salate. Roșiile sunt pline de beneficii, iar faptul că au cantitate destul de mare de licopen, reduce riscul de cancer.
Însă, în vreme ce acestea sunt pline de beneficii, combinația cu brânză poate fi una destul de periculoasă. Fie că vorbim de această alăturare în salate sau pur și simplu consumată ca atare, specialiștii atrag atenția. Brânza este foarte bogată în grăsimi, iar consumul ei în cantități mari și repetate poate reprezenta o adevărată bombă calorică.
Nici consumul excesiv de roșii nu este unul benefic. Multe persoane apelează la roșii în timpul dietelor, atunci când vor să topească kilogramele în plus. Însă, prea multe roșii pot duce la dureri de cap sau inflamații ale corpului. La rândul ei, brânza consumată în cantități mari și dese poate duce la dereglări hormonale.