Reclamă

Marcel Ciolacu a reacționat furibund în cazul scandalos despre „azilele groazei”. Prim-ministrul a cerut demisii și demiteri în masă. 

Premierul Ciolacu vrea demisii în masă, după ororile din „azilele groazei”

Marcel Ciolacu ia primele măsuri, la 5 zile după ce s-a descoperit cum au fost torturați și chinuiți bătrânii în „azilele groazei”. Centre în care trebuiau să aibă parte de îngrijrii și care primeau lună de lună sume imense în acest scop. În schimb, vârstnicii erau înfometați, bătuți și sedați, ca să nu creeze probleme angajaților.

Acum, premierul a solicitat ministrului Muncii să fie destituită toată conducerea Agenţiei Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi conducerea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Ilfov.

În plus, el cere urgent destituirea conducerii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, pentru că nu a luat măsuri mai devreme.

De asemenea, el a cerut ca toate informațiile despre aceste centre pe care le au ministerele să fie făcute publice. Marcel Ciolacu a transmis că „românii să ştie exact ce s-a întâmplat”.

Doar 4 persoane arestate preventiv în acest caz scandalos

În acest caz scandalos, patru persoane au fost plasate în arest preventiv şi 11 în arest la domiciliu. Totodată, şase persoane sunt cercetate sub control judiciar, iar pentru trei a fost respinsă propunerea de arestare preventivă.

În acest caz scandalos este implicată și o consilieră de la Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea. Aceasta a condus asociația implicată în îngrijirea bătrânilor și a fost demisă din funcția de consilier. În dosarul DIICOT, este pentru moment citată doar în calitate de martor.

Gabriela Firea a fost acuzată că și ea știa despre calvarul prin care au trecut cei peste 100 de bătrâni în azilele din Ilfov. Ministrul a declarat că în cazul în care se va dovedi acest lucru, își va da demisia.

Cât despre vârstnicii de la centre, au fost preluați și transportați la spitale din București pentru îngrijiri medicale. Mulți dintre ei erau în stare gravă, iar doctorii care se ocupă de ei au rămas, pur și simplu, fără cuvinte.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro