Reclamă

Finalul de săptămână aduce un nou val de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza și a emis mai multe avertizări de vreme rea în mai multe județe.

Cod galben şi portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină

Dacă în zilele precedente ciclonul care s-a abătut în această săptămână asupra țării noastre a făcut ravagii în vestul și nordul țării, acum a migrat spre centru și est. Turiștii de pe litoralul românesc vor avea parte de vreme instabilă, cu episoade de ploi puternice de scurtă durată.

Meteorologii au emis Cod Galben de furtuni în intervalul 7 iulie, ora 12 :00 și 8 iulie, ora 10:00. Vizate sunt județele din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, Moldova, Dobrogea, precum și vestul și nordul Munteniei.

Simultan, este în vigoare și un Cod Portocaliu. Acesta este valabil în intervalul 7 iulie, ora 14:00 și  8 iulie, ora 6:00. În localități din Transilvania și Muntenia va ploua torențial și vor fi furtuni cu descărcări electrice și grindină.

Mai multe județe din țară, sub avertizare de inundații

În vigoare sunt și două atenționări din partea hidrologilor. Din cauza cantităților mari de apă din următoarele ore, este alerta în mai multe județe din țară. Oamenii sunt sfătuiți să rămână la adăpost și la nevoie să apeleze numărul unic de urgență 112.

Prima avertizare este de Cod Galben și este valabilă de vineri, 7 iulie de la ora 12:00 până a doua zi de dimineață, 8 iulie, la ora 8:00. Sunt vizate mai multe județe din nordul țării, nord-est și nord-vest, dar și vest și sud-vestul țării.

A doua avertizare de Cod Galben este valabilă de vineri, 7 iulie, de la ora 12:00 până sâmbătă, 8 iulie, la ora 12:00. În acest caz, județelor amintite anterior de adaugă și cele din centrul țării.

De asemenea, este în vigoare și un Cod Portocaliu de inundații și viituri. Acesta expiră vineri, 7 iulie, la ora 24:00.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro