Reclamă

Scandalos! Trei tinere care erau internate într-un centru de plasament au fost obligate să se prostitueze. Poliția din Botoșani a reținut două persoane sub acuzația de trafic de minori și viol. Totul în urma unei anchete desfășurate în colaborare cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani.  Conform datelor din dosar, tinerele erau adolescente, cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani.

Adolescență furată – obligate să se prostitueze

Potrivit IPJ Botoșani, trei tinere în vârstă de 13, 14 și 16 ani, care se aflau în instituții, au devenit victime ale exploatării sexuale. Anunțul făcut de IPJ Botoșani precizează că, începând cu luna martie, o persoană bănuită, care este minoră, ar fi recrutat cele trei tinere în scopul exploatării sexuale. Aceasta le-ar fi determinat să practice prostituția în diverse locații din municipiul Botoșani.

Investigațiile polițiștilor au scos la iveală de asemenea că inclusiv persoana care le-a împins spre o astfel de activitate le-ar fi abuzat sexual. Tânărul ar fi profitat de imposibilitatea acestora de a-și exprima voința. Implicat ar fi fost și un al doilea bărbat care le obliga să întrețină relații intime în schimbul sumelor de bani.

La data de 5 iulie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani, au documentat activitatea infracţională a două persoane, cercetate pentru trafic de minori şi viol”, anunţă IPJ Botoşani.

La data de 5 iulie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Botoșani au dispus reținerea celor două persoane pentru 24 de ore. Acestea erau bănuite că le-ar fi obligat pe cele trei adolescente să se prostitueze.

Ulterior, în data de 6 iulie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani. Acțiunea a avut loc cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv față de cei doi bănuiți. Totul pe o perioadă de 30 de zile.

Ancheta în acest caz a fost coordonată de Direcția de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani. Totodată, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro