Reclamă

Apar noi stenograme din„azilele groazei”, descoperite recent de autorități. Aici, sute de bătrâni au fost torturați, chinuiți și lăsați fără hrană de cei care trebuiau, de fapt să le poarte de grijă.

Peste 100 de bătrâni, chinuiți în „azilele groazei”

Cele cei centre din București, unde ar fi trebuit să fie îngrijiți bătrânii, s-au dovedit adevărate case ale groazei. În spatele acestei afaceri foarte bănoase, căci le încasau pensiile, ajutoarele, dar primeau bani şi de la stat, se aflau două grupări.

Oamenii în vârstă ajungeau aici, cu promisiunea că vor fi îngrijiți și vor primi ajutorul de care au nevoie. În schimb, au fost drogați, sedați, bătuți și lăsați în condiții greu de imaginat.

Totul în timp ce liderii grupărilor își umpleau buzunarele cu bani.

Una dintre asistentele medicale este acuzată că ar fi avut un tratament barbar cu pacienții săi. În loc să le ofere ajutorul de care aveau atât de mare nevoie, îi lega, seda și chiar lovea dacă nu îi ascultau indicațiile.

Asistentă medicală: Te leg cu mâinile la spate, te sedez și te țin o săptămână la pat? Te injectez și nu te mai ridici o săptămâna din pat! Te bat de te căpiez, ai înțeles?

Bolnav: Da, am înțeles!

Pe lângă agresiuni, bătrânii erau trimiși într-o cameră de „detenție”

În alte stenograme șocante apărute în spațiul public, sunt discuții și mai șocante între angajații azilului. Aceștia se pare că credeau că au dreptul să decidă dacă pacienții lor sau trăiesc.

Într-una dintre discuții, unul dintre îngrijitori chiar se mândrește cu faptul că a lovit un bătrân neajutorat.

Îngrijitor: I-am bătut p-ăștia de dimineață! I-am dat una lu’ unu. Ăla cre că trebuie strâns de gât, mai repede, decât…

Îngrijitoare: Măi, i-a dat, i-a dat la cur, i-a dat cu aia de inox! E neagră toată! A bătut-o de a rupt-o, jos, la subsol.

La subsolul pomenit anterior, anchetatorii au descoperit că era o cameră folosită pentru închiderea bătrânilor. Erau lăsați acolo cu zilele, ca o pedeapsă în cazul în care nu ascultau de angajați.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro