Reclamă

Administrația Națională de Meteorologie ( ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 7 Iulie 2023. Iată cum va fi vremea în România.

Meteorologii susțin că vremea va fi instabilă iar temperaturile vor scădea. Cu toate acestea, în regiunile sudice, disconfortul termic va persista, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Vor exista perioade de înnorări accentuate, averse și descărcări electrice, mai ales în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții. Aceste fenomene vor fi prezente în centrul, sudul și estul teritoriului, la munte și local în restul țării.

Vremea, meteo, prognoza meteo

Prognoza meteo vineri, 7 iulie 2023

Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor fi de 20-30 l/mp, iar izolat de peste 40-50 l/mp. De asemenea, pe arii restrânse se vor înregistra căderi de grindină. Vântul va avea intensificări cu rafale de 55-70 km/h, iar vijeliile vor fi posibile mai ales în regiunile sudice.

Temperaturile maxime se vor situa între 23 și 34 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor fi în general între 10 și 20 de grade Celsius. Presiunea atmosferică va fi mai ridicată în majoritatea regiunilor, cu excepția extremității sud-estice, unde va fi în continuare scăzută.

Cum va fi vremea la munte

Vremea la munte va fi în general instabilă, cu cerul parțial noros și perioade de înnorări accentuate. Vor fi averse însoțite de descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp. Grindina poate cădea pe alocuri. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale (rafale de 55-70 km/h), dar și de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile vor scădea față de ziua anterioară.

Pe litoral, deși temperaturile vor scădea ușor, vremea se va menține călduroasă. Disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii. Temperaturile maxime vor fi de 29-31 de grade Celsius, iar cele minime de 20-21 de grade Celsius. Cerul va fi temporar noros, iar în după-amiaza se vor înregistra averse, descărcări electrice și condiții de grindină. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (rafale în general de 50-60 km/h). Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 23 și 26 de grade Celsius.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro