Reclamă

După ce a fost eliberat din închisoare pe 22 iunie, Cristian Popescu Piedone s-a reinstalat ca primar al Sectorului 5. La scurt timp de la eliberare, Prefectura București a semnat un ordin prin care s-a constatat lipsa motivelor care să justifice menținerea încetării mandatului său.

Revenirea lui Piedone în funcție a stârnit controverse, iar unii susțin că ordinul semnat de prefectul Capitalei este nelegal.

Piedone primește un salariu lunar de 4.200 de euro, la care se adaugă un bonus de 2.000 de euro lunar pentru implementarea de proiecte cu fonduri europene.

Salariul primarului a fost stabilit prin dispoziție semnată chiar de el, iar revenirea sa în funcția de primar aduce cu sine și așteptarea salariilor restante în valoare de aproximativ 60.000 de euro pentru perioada în care nu a fost în funcție.

Ce salariu uriaș are Cristian Popescu Piedone. Câți bani trebuie să primească pentru perioada în care a lipsit

Ce salariu are Cristian Popescu Piedone

Posibilitatea de a primi salariile restante este prevăzută de Codul Administrativ pentru primarii care revin în funcție după ce au fost achitați de justiție.

”Momentan trebuie să mi se dea salariile. Mă bucur că sunt mai bogat cu aproape 60 de mii de euro. Dacă voi cere despăgubiri, acele despăgubiri nu le voi cere în nume personal şi dacă îmi vor fi atribute, cu acei bani voi construi două creşe, ba o grădiniţă”, a spus Piedone, conform PressHub.

Piedone mai are un an și jumătate din mandatul său, iar în acest timp are dreptul de a candida din nou la viitoarele alegeri fără restricții. În perioada absenței sale, funcția de primar interimar a fost ocupată de un consilier local de la PSD, Constantin Melnic.

Revenirea lui Cristian Popescu Piedone în funcția de primar al Sectorului 5 ridică întrebări și suscită dezbateri în rândul opiniei publice.

Există voci care se pronunță împotriva legalității ordinului semnat de prefect, în timp ce alții susțin că primarul are dreptul la salariile restante pentru perioada în care a fost suspendat din funcție.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro