Reclamă

Autoritatea de Supraveghere Financiară a propus o modificare legislativă care impune ca posesorii de trotinete și biciclete electrice să plătească polițe RCA. Această măsură vizează toate vehiculele autopropulsate care pot atinge o viteză maximă mai mare de 25 km/h.

Conform definiției din Codul Rutier, trotinetele electrice sunt considerate vehicule cu două sau trei roți și ghidon, utilizate pentru transportul unei singure persoane. Totuși, există pe piață trotinete care pot atinge viteze mai mari de 25 km/h. Odată cu modificarea legislației, este posibil să apară polițe de asigurare cu valabilitate scurtă.

RCA pentru posesorii de trotinete și biciclete

În prezent, șoferii au opțiunea de a încheia polițe RCA cu valabilitate de la 1 la 12 luni, în multipli de o lună. Odată cu noua legislație, polițele pentru trotinete și biciclete electrice ar putea avea o valabilitate mai scurtă, asemănătoare polițelor pe stil englezesc, care sunt valabile pentru câteva zile sau ore.

Posesorii de trotinete și biciclete electrice vor plăti polite RCA. Cât vor costa asigurările

În ceea ce privește costul asigurării obligatorii, se estimează că proprietarii de trotinete și biciclete electrice vor plăti aproximativ 150 de lei pe an. Cu toate acestea, valoarea exactă a primei de asigurare va fi determinată de fiecare companie de asigurări în parte.

De asemenea, în noul proiect de modificare a legislației RCA se prevede că despăgubirile pentru daunele morale în cazul accidentelor soldate cu decese vor fi plafonate. Detalii suplimentare cu privire la limita maximă a despăgubirilor nu au fost încă precizate.

Noile reglementări privind asigurările RCA pentru trotinete și biciclete electrice au scopul de a asigura siguranța și protecția atât a utilizatorilor acestor vehicule, cât și a celorlalți participanți la trafic.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro