Reclamă

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloş, a atras atenția asupra unei probleme de securitate economică națională legate de consolidarea bugetară prin creșterea veniturilor fiscale. El a subliniat că, în ultimul deceniu, România a înregistrat o creștere de doar 0,3% a veniturilor fiscale, în timp ce în UE creșterea a fost de 2,2% din PIB.

Marcel Boloş a ținut să evidențieze că, în luarea deciziilor privind voucherele și majorările salariale, trebuie să se respecte criterii precum echitatea fiscală, progresul și respectul față de banii românilor.

Vești proaste pentru românii care așteaptă salarii mari

El a menționat că discuția cu reprezentanții Consiliului Fiscal din România a adus recomandări valoroase pentru menținerea disciplinei și adoptarea practicilor bugetare sustenabile.

Consolidarea bugetară și creșterea veniturilor fiscale reprezintă o problemă de securitate economică și solidaritate națională. Marcel Boloş a subliniat că obiectivul este de a asigura ca progresul economic să aducă beneficii tuturor segmentelor societății, fără a lăsa pe nimeni în urmă.

Este necesară o atenție sporită asupra creșterii veniturilor fiscale în România, deoarece țara are una dintre cele mai scăzute ponderi a veniturilor bugetare în PIB.

Marcel Boloș distruge speranța românilor care așteaptă salarii mai mari: Avem o problemă...

Anunțul lui Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va avea discuții cu miniștrii și Nicolae Ciucă pe tema măsurilor fiscale, iar în săptămânile următoare vor fi luate decizii. Cu toate acestea, a asigurat că nu vor fi introduse impozite noi sau majorări de impozite și se va lucra în conformitate cu ceea ce a fost asumat în PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență).

În încercarea de a se încadra în deficitul de 4,4% asumat de statul român, se vor lua toate măsurile necesare. Există anumite excepții în ceea ce privește impozitele pentru industria IT, construcții și agricultură, iar acestea vor fi discutate în vederea luării deciziilor adecvate.

Eforturile sunt direcționate către atingerea obiectivelor asumate în PNRR, iar implementarea măsurilor fiscale trebuie să fie echitabilă și să țină cont de nevoile și interesele tuturor părților implicate.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro