Reclamă

În ultimii ani, stațiunea Mamaia era considerată „spuma” litoralului românesc. Din cauza prețurilor mari, dar și a multor altor dezavantaje, turiștii nu o mai clasează în topul preferințelor. Dimpotrivă, două dintre stațiunile ce păreau „apuse” după 2000, acum par să redevină perle ale litoralului. Este vorba despre Eforie Nord și Sud. Drept dovadă, zilele trecute, plajele din aceste stațiuni au devenit neîncăpătoare pentru turiștii dornici de a se bucura de ele.

Două stațiuni redevenite perle ale litoralului

Eforie Nord, dar și Efortie Sud sunt două dintre cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc. Cel puțin în aceste sezon, acestea au devenit destinația preferată de turiști.  Aceștia sunt în căutare de prețuri accesibile și plaje frumoase, iar cele două stațiuni răspund acestor cerințe. Estimările din industria ospitalității arată că aproximativ 20% dintre turiștii sositi la Marea Neagră se îndreaptă către Eforie Nord.

Pe plajele aglomerate din Eforie Nord, unde turiștii se înghesuie pentru a prinde un bronz perfect, atmosfera este antrenantă.Cu toate că plajele sunt foarte populate și șezlongurile ajung aproape între ele, turiștii nu par să fie deranjați.

Prețurile mai mici la cazare, în comparație cu alte stațiuni precum Mamaia, atrag mulți vizitatori în Eforie Nord. De exemplu, un hotel de 3 stele din această stațiune costă aproximativ jumătate față de același tip de hotel din Mamaia.

O altă atracție pentru turiști este faptul că mâncarea este puțin mai ieftină în Eforie Nord. Cu toate că la restaurante se formează cozi la prânz. Nici acest lucru nu oare să îi pună pe fugă pe turiști.

Restaurantele cu autoservire sunt pline aproape non stop, deoarece turiștii pot vedea direct cum arată mâncarea pe care o comandă.Dacă în Mamaia sunt la mare căutare restaurantele luxoase cu preparate „de fițe”, în cele două stațiuni, turiștii pun mai mult preț pe mâncarea tradițională.

Rezervările curg pe bandă rulantă pentru hotelurile din cele două stațiuni. Astfel că, patronii unităților de cazare nu au deloc motive să se plângă.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro