Mulți părinți nu țin cont de toate aspectele care țin de protecția pielii celor mici atunci când ajung la plajă. Este esențială însă o informare în prealabil înainte de a expune pielea bebelușului sau a copiilor mai mari la soare. Ultravioletele pot fi extrem de dăunătoare, iar cremele de protecție solară nu sunt singurul factor de ajutor în acest sens.
Cum protejezi pielea copilului la plajă – cremele de protecție
Primul și poate cel mai important aspect în protecția copiilor pe plajă este utilizarea protecției solare adecvate. Indiferent de vârsta copilului, lotiunea de plajă cu un factor de protecție 50 este indispensabilă pentru a proteja pielea sensibilă a copiilor. Totodată și pentru a preveni arsurile solare și riscul de cancer de piele pe termen lung.
Pentru a proteja copiii împotriva expunerii prelungite la soare, o pălărie sau o șapcă devin un accesoriu imperios necesar în geanta fiecărei mămici. Expunerea îndelungată la soare poate duce la Insolații, în special în cazul copiilor, iar o acoperire adecvată poate preveni aceste probleme de sănătate.
Supravegherea constantă a copiilor în timpul lor de joacă în apă este obligatorie. Chiar și atunci când intră în apă mică sau în piscină, copiii trebuie să fie supravegheați permanent pentru a evita orice incident nefericit. Recomandat este să poarte și o vestă de salvare în timpul activităților acvatice pentru a asigura o siguranță suplimentară.
Hidratarea
Cu siguranță nu este unul dintre aspectele la care te gândești atunci când te gândești la protejarea pielii copilului tău. Totuși, este extrem de important ca juniorii să fie hidratați atunci când ajung la plajă. Inclusiv pielea va putea face față, alături de cremele de protecție în fața razelor de soare. Asigură-te deci că micuțul tău bea suficientă apă și consumă fructe. Pepenele este o sursă excelentă care îl va ajuta să rămână hidratat.