Reclamă

Guvernul a decis că se interzic telefoanele mobile și dispozitivele în școli. Măsura vine după ce s-a dovedit că tinerii sunt distrași de acestea în timpul orelor de curs.

Se interzic telefoanele mobile și dispozitivele electronice în sălile de clasă din scoli

Olanda se alătură țărilor europene care nu mai permit elevilor să aibă cu ei telefoane sau alte dispozitive în sălile de curs.

Premierul Mark Rutte a explicat de ce s-a ajuns la această decizie și care vor fi beneficiile pe care le va aduce aceasta procesului de învățare.

Prim-ministru susține că în ciuda faptului că telefoanele au un loc important în viața oamenilor de zi cu zi, locul acestora nu este în sălile de clasă din școli, unde elevii trebuie să se concentreze pe învățat.

Ministrul Educației susține că prin aceasta hotărâre, tinerii vor avea oportunitatea să învețe și să aibă rezultate bune la învățătură. Studii recente au arătat faptul că dispozitivele sunt perturbatoare pentru tineri, așa că elevii trebuie să fie protejați.

Guvernul a stabilit că măsura se va implementa începând cu 1 Ianuarie 2024. Vor fi interzise telefoanele mobile, tabletele, dar și ceasurile smart.

Când li se va permite elevilor să-și aducă telefoanele la școală

Decizia Guvernului vine însă și cu anumite excepții. Ministerul Educației și școlile nu au exclus situațiile în care telefoanele și dispozitivele sunt benefice procesului de învățare.

Așa ca se va întocmi o listă de excepții de la această regulă. Spre exemplu, în timpul lecțiilor când este strict necesar să fie însoțite de abilitați digitale.

De asemenea, o altă excepție va fi pentru elevii care au nevoie de aceste dispozitive din motive medicale sau pentru elevii care au dizabilități.

Olanda este a doua țară din Europa care implementează această măsura. Prima a fost Italia, care a făcut acest lucru la sfârșitului anului 2022.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro