Reclamă

Un maior și doi subofițeri ai Grupării de Jandarm Mobile Tomis Constanța plaja Trei Papuci au fost prinși că în timpul programului aveau cu totul altă ocupație. În loc să fie la program, cei 3 lucrau la o terasa de pe plajă, unde prestau diferite munci.

Jandarm din Constanța, prins că lucra la restaurant în timpul programului

Totul a ieșit la iveală pe 2 iulie, când maiorul era programat să lucreze pentru următoarele 24 de ore. Ceilalți doi trebuiau să lucreze pentru următoarele 12 ore. Doar că niciunul dinte ei nu a fost prezent unde trebuia să fie, ci la o terasă, deținută se soția maiorului.

DNA s-a autosesizat în cazul său după ce a primit un pont anonim. Se pare că de mai multe săptămâni, în loc să fie la muncă, bărbatul era la terasa respectivă și la plajă, unde se comporta ca un angajat.

Drept dovezi stau și filmările din mediul online apărute pe paginile de social media ale terasei. În videoclipuri, se pot observa mai mulți turiști de pe plajă, care au venit să se relaxeze. Printre ei poate fi zărit și maiorul, care supraveghează plaja și se ocupă de șezlonguri.

Procurorii au pus la cale chiar și un flagrant. Un om de-al lor a mers la terasa cu pricina, sub acoperire. S-a deplasat acolo în mai multe zile consecutiv. De fiecare dată, i-a surprins acolo pe cei 3, care păreau că lucrează, indiferent dacă erau în ziua lor liberă de la Jandarmerie sau în timpul programului.

Ce pedepse au primit cei 3 jandarmi

În cele din urmă, au fost acuzați oficial de abuz în serviciu și fals intelectual. Cei 3 și-au recunoscut faptele și au decis să se pensioneze. Au fost trecuți astfel în rezervă și au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției. Au fost achitați după ce au achitat integral prejudiciul adus Jandarmeriei pentru faptul că nu și-au prestat orele de muncă.

Fiecare dintre ei a achitat suma de 7.000 de lei. Aceasta a fost calculată în funcție de unele probe aduse la dosar de procurorii DNA.

De asemenea, maiorul a primit o pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare. Ceilalți doi au promit câte 1 an și 10 luni în spatele gratiilor, tot cu suspendare.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro