Reclamă

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a făcut publică decizia de excludere a deputatului Dan Vîlceanu din partid în data de 3 iulie 2023.

Această decizie a venit ca urmare a unei solicitări formulate de filiala PNL din județul Gorj. În cadrul ședinței Biroului Politic Național al PNL, care a avut loc în aceeași zi, au fost înregistrate 25 de voturi în favoarea excluderii lui Vîlceanu și opt voturi împotrivă.

Scandal în PNL: Vîlceanu, exclus din partid

După formarea coaliției de guvernare, au apărut tensiuni mari între deputatul Dan Vîlceanu și președintele PNL, Nicolae Ciucă. Informațiile relevă faptul că aceste tensiuni au fost evidente încă de la începutul coabitării politice. Florin Cîțu, colegul de partid al lui Vîlceanu, și-a exprimat public în mai multe rânduri dorința de a pune capăt coaliției de guvernare.

Un lider din PSD a rupt tăcerea! Ce funcție va ocupa Nicolae Ciucă, după rotativa guvernamentală
Social media

În această context, luni, Dan Vîlceanu a anunțat că a fost invitat să participe la o reuniune a Biroului Executiv Național al PNL pentru a discuta despre o posibilă sancțiune. În legătură cu acest aspect, Vîlceanu a afirmat că nu are informații precise cu privire la propunerea de excludere sau altă sancțiune care i-ar putea fi impusă, dar a menționat că decizia finală va fi luată de consiliul național al partidului, Biroul Executiv având doar rolul de a face propuneri.

Tensiuni în partidul lui Ciucă

Potrivit surselor citate, conflictul dintre Nicolae Ciucă și Vîlceanu a avut ca punct de pornire pierderea influenței politice în urma rotației guvernamentale. 

Florin Cîțu și Dan Vîlceanu au interpretat această situație ca pe o slăbiciune și nu și-au ascuns opiniile referitoare la acest aspect. Vîlceanu a susținut că actuala situație este o trădare a electoratului, deoarece PSD și liderul său, Marcel Ciolacu, guvernează acum cu sprijinul voturilor PNL. 

„Este altfel situația acum, prin votul acesta este maxima trădare a electoratului, până acum am avut premier. Țineai de premierul tău, indiferent cu cine ești la guvernare, tu erai cel care guverna, practic, acum Ciolacu și PSD au ajuns să guverneze cu voturile noastre. domnul Ciucă cu gura lui mi-a spus, ‘asta e faci ce vrei’”, spunea Dan Vîlceanu în momentul votului.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro