Reclamă

Franța se confruntă pentru a 5-a zi cu proteste violente . Manifestațiile au scăzut în intensitate, dar nu s-au calmat. Emmanuel Macron a convocat din nou Guvernul de urgență.

Macron a convocat Guvernul de urgență

Amploarea manifestațiilor și violența acestora ar putea determina Guvernul să ia decizii pe măsură. Emmanuel Macron l-a convocat de urgență pe premierul țării și principalii membri ai Executivului său. Se ia în considerarea instaurării stării de urgență.

În continuare, președintele Franței susține că de vină pentru violențele din țară sunt rețelele de social media. În mai multe orașe mari din țară, au avut loc pentru a 5-a noapte noi violențe.

Președintele francez Emmanuel Macron și-a amânat vizita pe care o avea programată în Germania, în condițiile în care tânărul Nahel, adolescentul ucis de un polițist și a cărui moarte a dus la aprinderea manifestațiilor, a fost înmormântat.

Bunica tânărului a făcut apel la protestatari și i-a rugat să nu mai folosească moartea nepotului său ca un pretext pentru violențe și infracțiuni.

Bilanțul celor 5 zile de proteste în Franța

Protestele din stradă au fost însoțite de violențe fără precedent. Manifestanții au distrus clădiri, mașini și orice le-a ieșit în cale. Unii dintre ei au profitat de haosul din jur și au jefuit diferite magazine. Companiile de asigurări refuză acum să îi despăgubească pe proprietari pentru bunurile furate. În ultimele zile, peste 700 de magazine, supermarketuri, restaurante și chiar bănci au fost devastate sau jefuite.

În total, peste 2 mii de vehicule au fost incendiate. Numărul polițiștilor răniți a trecut de 200.

Furia manifestanților se îndreptă și către autorități. Primarul unei comune aflate în sudul capitalei a raportat că protestatarii au intrat cu mașina în locuința sa. În urma incidentului, atât soția, cât și copii săi au fost răniți.

Alarmant este că manifestațiile nu se opresc la granițele Franței. Valul de violențe s-a extins rapid și în Belgia, dar și Elveția.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro