Reclamă

Șoferii din România, sau cei care vin din afară la noi în țară, trebuie să știe că noi reguli de circulație au intrat în vigoare pe șoselele de la noi din țară. De asemenea, șoferii trebuie să se pună la curent și cu regulile de circulație din alte țări, pentru a nu plăti amenzi uriașe.

Începând de luna aceasta, luminile de întâlnire sunt obligatorii pe toate tipurile de drumuri. Din luna februarie, regulile dintr-o intersecție se aplică și în sensurile giratorii. De asemenea,  polițiști pot suspenda permise dacă șoferul refuză testarea pentru consumul alcool sau droguri, iar cei de la frontieră pot controla permise.

Reguli de circulație mai neobișnuite în alte țări din UE

Iată o listă cu câteva reguli de circulație mai neobișnuite din țările Uniunii Europene:

Suedia: În Suedia, este ilegal să conduci cu luminile de ceață în timpul zilei, chiar și în condiții de vizibilitate redusă.

Olanda: În Olanda, bicicliștii au întotdeauna prioritate în fața pietonilor, chiar și atunci când traversarea pietonală are semafor.

Germania: Pe autostrăzile germane, nu există limite de viteză în anumite secțiuni cunoscute sub numele de „derestricted zones” (zone nelimitate), unde șoferii pot conduce cu viteze nelimitate.

Mare atenție, șoferi! Regulile de circulație pe care trebuie să le știți înainte de a pleca în vacanță în străinătate

Franța: În Franța, este obligatoriu ca șoferii să aibă un etui de triunghi reflectorizant în mașină și să îl folosească în cazul unei defecțiuni sau accident.

Spania: În Spania, conducătorii auto trebuie să poarte ochelari de vedere suplimentari ca rezervă în mașină, în cazul în care ochelarii principali se rup sau se pierd.

Finlanda: În Finlanda, trebuie să ai farurile pornite întotdeauna, ziua și noaptea, indiferent de condițiile de vizibilitate.

Elveția: În Elveția, este ilegal să speli mașina în zilele de duminică.

Danemarca: În Danemarca, dacă îți vine în întâmpinare un grup de cicliști, trebuie să încetinești și să îi lași să treacă înainte de a continua.

Italia: În Italia, este interzis să conduci în oraș cu papagalul pe umăr, deoarece poate distrage atenția șoferului.

Grecia: În Grecia, dacă purtarea centurii de siguranță deranjează hainele sau costumul tradițional, poți fi scutit de la utilizarea acesteia.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro