Reclamă

Un proiect de lege a fost votat de deputați și va aduce modificări în Codul penal referitoare la șoferi. Astfel, șoferii care conduc sub influența alcoolului, drogurilor sau fără permis și provoacă un accident mortal nu vor mai scăpa de închisoare.

Posibilitatea suspendării executării pedepsei cu închisoarea va fi eliminată pentru șoferii care, în ciuda consumului de alcool sau droguri sau a lipsei permisului de conducere, urcă la volan și provoacă un accident mortal.

Schimbări radicale! Șoferii care vor ajunge la închisoare

Proiectul legislativ recent trecut de Parlament prevede modificări în Codul penal, astfel încât suspendarea executării pedepsei cu închisoarea nu va mai fi posibilă în cazul omorului din culpă într-un accident rutier.

Aceeași regulă se va aplica și atunci când șoferul, prin fapta sa, cauzează moartea a două sau mai multor persoane.

În prezent, Codul penal stipulează că suspendarea executării pedepsei sub supraveghere nu poate fi dispusă în cazurile în care pedeapsa aplicată este doar amendă, când aplicarea pedepsei a fost inițial amânată, dar ulterior amânarea a fost revocată, sau atunci când infractorul s-a sustras de la urmărire penală sau a încercat să împiedice aflarea adevărului sau identificarea și tragerii la răspundere penală a autorului sau participanților, conform avocatnet.ro.

Sunt vizați toți șoferii din România! Vor fi condamnați la închisoare dacă fac asta

România, în fruntea unui clasament sumbru din Europa

România se află în fruntea clasamentului european în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de accidentele rutiere, depășind de două ori valorile înregistrate în Uniunea Europeană.

În prezent, un șofer care provoacă moartea unei persoane riscă o pedeapsă de închisoare între 2 și 7 ani.

Deoarece Camera Deputaților a fost organul decizional în acest caz, proiectul de lege a fost trimis președintelui pentru promulgare și urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro