Reclamă

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a făcut un anunț important pentru toți pensionarii din România! Potrivit oficialului, mai mult de 120.000 de pensionari din România vor beneficia de un sprijin din partea statului în viitorul apropiat.

Potrivit informațiilor furnizate de șeful Casei de Pensii, sute de mii de pensionari vor avea posibilitatea să beneficieze de bilete de tratament balnear începând chiar din luna iulie.

Un nou ajutor pentru pensionarii din România

Concret, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) va furniza 120.000 de bilete pentru tratament balnear în acest an, în urma aprobării bugetului alocat și a modalității de acordare, distribuire și decontare a acestora de către Guvern, conform informațiilor transmise de Ministerul Muncii.

Suma alocată pentru asigurarea tratamentului balnear pentru pensionari și persoanele asigurate în sistemul public de pensii, precum și pentru persoanele asigurate pentru accidente de muncă și boli profesionale și beneficiarii unor legi reparatorii a fost majorată în comparație cu anul 2022, trecând de la 229.000.000 lei la 300.000.000 lei.

Șeful Casei de Pensii, anunț important pentru mii de pensionari! Vor primi un ajutor important de la stat în luna iulie

În cadrul unităților de tratament balnear care aparțin Casei Naționale de Pensii Publice, vor fi disponibile maximum 60.420 de bilete de tratament, distribuite pe un număr de 19 serii de trimitere, fiecare cu o durată de 16 zile. Acestea se adaugă biletelor de tratament balnear contractate cu alte unități specializate, în limita sumelor prevăzute în bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023.

Cine va primi bilete de tratament balnear. Anunțul lui Daniel Baciu

Potrivit informațiilor disponibile, atât pensionarii, cât și asigurații sistemului public de pensii pot solicita bilete de tratament balnear, iar un procent de maximum 15% din numărul total de bilete va fi acordat gratuit beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

„Anul acesta, avem alocată o sumă de 300 de milioane de lei pentru acest scop, ceea ce reprezintă aproape 115.000 de bilete la nivel național. Încă din luna martie am început să încheiem contracte cu societățile de tratament balnear, astfel încât acum am finalizat și celelalte licitații cu operatorii privați care au participat. Sejurul are o durată de 16 zile și include cazare, masă și tratament… Aceste bilete reprezintă o formă de protecție oferită de Guvern pensionarilor, care plătesc 50% din valoarea pensiei, iar diferența până la prețul real este suportată din bugetul asigurărilor naționale de stat”, a explicat Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, într-o intervenție la România TV.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro